Konečne! Svet sa dočká premiéry novej bondovky, za Craiga náhradu ešte nemajú

Za prítomnosti britského princa Charlesa a jeho syna Williama má v utorok večer v Londýne svetovú premiéru film Nie je čas zomrieť (No Time to Die) zo série o Jamesovi Bondovi. V titulnej úlohe sa ako agent 007 naposledy objaví britský herec Daniel Craig. Uvedenie snímky bolo opakovane odložené kvôli pandémii covidu-19.

28.09.2021 11:02
debata
zväčšiť Režisér Cary Joji Fukunaga (v strede)... Foto: SITA/AP, Nicola Dove
Film - Fall Preview - No time to Die Režisér Cary Joji Fukunaga (v strede) vysvetľuje v prestávke medzi nakrúcaním filmu Nie je čas zomrieť hercovi Danielovi Craigovi a Lashane Lynchovej.

Ide o poslednú snímku z radu 25 filmov o Jamesovi Bondovi. Úlohe tajného agenta 007 v službách jej veličenstva prevzal momentálne už 53-ročný Craig po Pierceovi Brosnanovi a od dielu Casino Royale z roku 2006 si zahral celkom v piatich bondovkách.

Pôvodná premiéra takmer trojhodinového filmu, ktorého náklady sa vyšplhali na 200 miliónov dolárov, bola pôvodne plánovaná na apríl 2020. Zmarila ju ale pandémia a s ňou spojené reštrikcie. Britské kina sa otvorili v máji, hoci pre návštevníkov stále platia niektoré obmedzenia.

Záber na herca Daniela Craiga z filmu Nie je...
Záber na herca Daniela Craiga a jeho kolegyňu...
+4Záber na herca Daniela Craiga z filmu Nie je...

Snímka režiséra Caryho Joji Fukunagu, známeho napríklad z minisérie True Detective (True Detective), sľubuje zvyčajnú bondovskú akčnú snímku, automobilové naháňačky, kaskadérske kúsky a tiež úchvatné exteriéry. Dej zachytáva Bonda, ktorý preruší svoj idylický odpočinok na Jamajke a vydáva sa po stopách zloducha vybaveného novou smrtiacou technológiou.

Producentka filmu o agentovi s povolením zabíjať Barbara Broccoli magazínu HeyUGuys povedala, že tvorcovia doteraz za Craiga náhradu nemajú. Rozhodnutie o tom, kto nabudúce stvárni hlavnú postavu, má podľa druhého z producentov Michaela Wilsona padnúť najskôr v nasledujúcom roku. Už teraz je ale podľa Broccoliovej jasné, že James Bond bude aj naďalej muž.

zväčšiť Záber na herca Daniela Craiga a jeho kolegyňu... Foto: SITA/AP, Nicola Dove
Fall Film Preview Záber na herca Daniela Craiga a jeho kolegyňu Anu De Armasovú z filmu Nie je čas zomrieť.

Britské kina si od bondovky sľubujú, že pomôže zotavenie celého filmového odvetvia, ktoré citeľne zasiahla pandémia covidu-19. Predpredaj vstupeniek podľa denníka The Guardian naznačuje, že snímka Nie je čas zomrieť by sa mohla stať druhým najvýnosnejším filmom z celej bondovskej série, ktorá trvá skoro 60 rokov. Len sieť kín Odeon predala podľa agentúry Reuters viac ako 175 000 vstupeniek, niektoré kiná v očakávaní veľkého diváckeho záujmu posilňujú personál.

No Time to Die Daniel Craig Čítajte viac James Bond v podaní ženskej herečky? Daniel Craig má jasno, toto odkázal

Na plátnach slovenských kín sa film Nie je čas zomrieť objaví vo štvrtok 30. septembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #premiéra #Daniel Craig #James Bond #Nie je čas zomrieť

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....