Presne pred rokom sa s divákmi obľúbenej kuchárskej šou RTVS rozlúčila jej dlhoročná stálica, Kamila Magálová. Do novej sezóny v roku 2021 už relácia vstúpila s novými kuchármi – Robom Pappom a Gabom Kocákom. Odchod zo šou vtedy Magálová vysvetlila fanúšikom takto: „Po úžasných 11 rokoch so svojím skvelým "parťákom“, Pavlom Pospíšilom, som sa rozhodla s ťažkým srdcom ukončiť svoje pôsobenie v tejto úspešnej relácii. Predovšetkým kvôli tomu, že Pavel pre svoj zdravotný stav už rok nemohol točiť a následne, keď prišla pandémia, nemohol lietať, keďže žije v Nemecku. Boli sme ako dvojičky, ktoré si rozumeli ľudsky, kamarátsky a hlavne nás spájal spoločný humor. A toto všetko mi začalo chýbať, hlavne jeho osobnosť.“

S novým rokom 2022 sa však šou opäť mení, Robo Papp z nej odchádza. „Reláciu Tajomstvo mojej kuchyne som opustil po vzájomnej dohode s tvorcami relácie. Diváci boli zvyknutí na dámsku prítomnosť v kuchyni a na viac klasických receptov, ktoré nie sú mojou parketou, keďže som doma viac v "modernej gastronómii,“ uviedol Robo Papp.
Tvorcovia pred kamery povolali opäť dámu, presnejšie povedané, viaceré dámy, keďže divákom pred obrazovkami chýbala v kuchyni ženská ruka. Po boku šéfkuchára Gaba Kocáka sa každý mesiac objaví dáma, s ktorou budú spoločne pripravovať nové aj tradičné recepty. Vo februári bude tandem s Gabom Kocákom tvoriť moderátorka Katka Brychtová. "Katka je strela, takže určite to bude zaujímavé. Je šikovná pekárka a prinesie so sebou do relácie nový vietor v rámci pečenia, na čo sa určite môžu tešiť najmä diváčky Tajomstva mojej kuchyne,“ vyjadril sa šéfkuchár Gabo Kocák. Na svoje pôsobenie v divákmi obľúbenej relácii sa teší aj Brychtová. "Som veľmi vďačná za túto príležitosť. Spolupráca s celým tímom bola pre mňa veľkým zážitkom. Gabo je skvelý kuchár, vtipný a šarmantný muž, takže sme si to spolu v kuchyni užili. Jeho polievky i mäská boli skvelé,“ vyjadrila sa Katka Brychtová.
Ďalšou drobnou novinkou tejto jari bude výber receptov v relácii. "Vo významnej miere sa chceme vracať k takmer zabudnutým klasikám, k dobrotám, ktoré sa už z našich moderných kuchýň vytratili, no každý z nás si na nich rád pochutí. A tak sa Gabo s nadšením sebe vlastným pustí do prípravy Kapustníkov z Zuckermandlu, Demikátu či Viedenskej roštenky a naši hostia v tomto smere tiež nesklamú,“ doplnila dramaturgička Adriana Hanzelová. Fanúšikovia relácie sa často na facebooku dožadovali práve tradičnejších receptov, na ktoré boli zvyknutí ešte z pôsobenia Magálovej a Pospíšila.
Premiérovú časť Tajomstva mojej kuchyne s Gabom Kocákom a Katkou Brychtovou uvidia diváci v nedeľu 30. januára o 18.15 h na Jednotke.