Presne pred rokom sa s divákmi obľúbenej kuchárskej šou RTVS rozlúčila jej dlhoročná stálica, Kamila Magálová. Do novej sezóny v roku 2021 už relácia vstúpila s novými kuchármi – Robom Pappom a Gabom Kocákom. Odchod zo šou vtedy Magálová vysvetlila fanúšikom takto: „Po úžasných 11 rokoch so svojím skvelým "parťákom“, Pavlom Pospíšilom, som sa rozhodla s ťažkým srdcom ukončiť svoje pôsobenie v tejto úspešnej relácii. Predovšetkým kvôli tomu, že Pavel pre svoj zdravotný stav už rok nemohol točiť a následne, keď prišla pandémia, nemohol lietať, keďže žije v Nemecku. Boli sme ako dvojičky, ktoré si rozumeli ľudsky, kamarátsky a hlavne nás spájal spoločný humor. A toto všetko mi začalo chýbať, hlavne jeho osobnosť.“
Čítajte viac Magálová sa dojímavo rozlúčila so šou Tajomstvo mojej kuchyne! Diváci reagujúS novým rokom 2022 sa však šou opäť mení, Robo Papp z nej odchádza. „Reláciu Tajomstvo mojej kuchyne som opustil po vzájomnej dohode s tvorcami relácie. Diváci boli zvyknutí na dámsku prítomnosť v kuchyni a na viac klasických receptov, ktoré nie sú mojou parketou, keďže som doma viac v "modernej gastronómii,“ uviedol Robo Papp.
Tvorcovia pred kamery povolali opäť dámu, presnejšie povedané, viaceré dámy, keďže divákom pred obrazovkami chýbala v kuchyni ženská ruka. Po boku šéfkuchára Gaba Kocáka sa každý mesiac objaví dáma, s ktorou budú spoločne pripravovať nové aj tradičné recepty. Vo februári bude tandem s Gabom Kocákom tvoriť moderátorka Katka Brychtová. "Katka je strela, takže určite to bude zaujímavé. Je šikovná pekárka a prinesie so sebou do relácie nový vietor v rámci pečenia, na čo sa určite môžu tešiť najmä diváčky Tajomstva mojej kuchyne,“ vyjadril sa šéfkuchár Gabo Kocák. Na svoje pôsobenie v divákmi obľúbenej relácii sa teší aj Brychtová. "Som veľmi vďačná za túto príležitosť. Spolupráca s celým tímom bola pre mňa veľkým zážitkom. Gabo je skvelý kuchár, vtipný a šarmantný muž, takže sme si to spolu v kuchyni užili. Jeho polievky i mäská boli skvelé,“ vyjadrila sa Katka Brychtová.
Ďalšou drobnou novinkou tejto jari bude výber receptov v relácii. "Vo významnej miere sa chceme vracať k takmer zabudnutým klasikám, k dobrotám, ktoré sa už z našich moderných kuchýň vytratili, no každý z nás si na nich rád pochutí. A tak sa Gabo s nadšením sebe vlastným pustí do prípravy Kapustníkov z Zuckermandlu, Demikátu či Viedenskej roštenky a naši hostia v tomto smere tiež nesklamú,“ doplnila dramaturgička Adriana Hanzelová. Fanúšikovia relácie sa často na facebooku dožadovali práve tradičnejších receptov, na ktoré boli zvyknutí ešte z pôsobenia Magálovej a Pospíšila.
Premiérovú časť Tajomstva mojej kuchyne s Gabom Kocákom a Katkou Brychtovou uvidia diváci v nedeľu 30. januára o 18.15 h na Jednotke.