Toto je nová kráľovná Alžbeta z Koruny! A videli ste Dianu? Ožila v šatách pomsty

Už piatu sériu populárneho seriálu Koruna s nadšením očakávajú televízni diváci. Milióny z nich sa k projektu z pera Petra Morgana vracajú od premiéry prvých epizód v roku 2016. Nové zábery sú ďalším lákadlom.

01.02.2022 00:00
657642934 Foto:
Herečka Imelda Staunton ako kráľovná Alžbeta II pri nakrúcaní seriálu Koruna. Stauntonovú zachytili filmári podľa ako panovníčku počas jej návštevy v Moskve v roku 1994. Scéna sa nakrúcala v Camberwelle v Anglicku.
debata

Projekt televíznej streamovacej platformy Netflix od svojho počiatku fascinuje rekonštrukciou významných dobových udalostí a momentov, ale tiež výkonmi a maskovaním hlavných predstaviteľov, ktorí stvárňujú skutočných členov britskej kráľovskej rodiny.

Za posledné týždne sa podarilo paparazzom zachytiť viacero záberov z nakrúcania, ktoré jasne ukazujú, ako to tvorcovia myslia vážne s presnosťou. Počas uplynulého víkendu to bola samotná kráľovná Alžbeta II. – teda presnejšie herečka Imelda Staunton, ktorá ju v piatej sérii stvárni – kto sa dostal do hľadáčika reportérov.

Herečka Imelda Staunton ako kráľovná Alžbeta II...
Kráľovná Alžbeta II. na zábere z roku 1994...
+1Herečka Elizabeth Debicki ako princezná Diana v...

Staunton nakrúcala scénu v anglickom meste Camberwell, ktoré sa stalo miestom pre rekonštrukciu moskovskej návštevy britskej panovníčky v roku 1994. Alžbeta II. sa vtedy stretla napríklad aj s Borisom Jelcinom, navštívila Kremeľ či slávnostne otvárala moskovskú školu. Britská herečka Staunton, ktorú si mnohí diváci pamätajú napríklad ako nepríjemnú učiteľku zo série o Harrym Potterovi, sa dočkala modrého kabáta aj klobúčika, ktoré sa snažili napodobniť garderóbu skutočnej kráľovnej. Zábery z nakrúcania a skutočné fotografie panovníčky z roku 1994 pôsobia naozaj veľmi podobne a je jasné, že filmári sa snažili držať skutočnosti čo najvernejšie.

zväčšiť Herečka Elizabeth Debicki ako princezná Diana v... Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia
641835697 Herečka Elizabeth Debicki ako princezná Diana v slávnych šatách, ktoré dostali názov Revenge Dress (Šaty pomsty) od gréckej dizajnérky Christiny Stambolian a dodnes sa objavujú v mnohých zoznamoch najlepších odevných kreácií zosnulej princeznej Diany. Debicki nakrúcala v nich scénu pre seriál Koruna.

Ešte autentickejšie však pred pár týždňami pôsobili momentky, keď reportéri zachytili jednu zo scén nakrúcania s herečkou Elizabeth Debicki, predstaviteľkou princeznej Diany. Išlo o scénu nakrúcania párty, na ktorú dorazila zosnulá princezná v tom čase v slávnych čiernych šatách s odhalenými ramenami, nazvanými tiež Revenge Dress (Šaty pomsty). V tomto modeli sa objavila v roku 1994 a mnoho médií šaty označilo týmto výrazom, keďže išlo o prvé Dianino vystúpenie po odhalení nevery jej manžela – princa Charlesa – s Camillou Parker-Bowlesovou.

Britain Independent FIlm Awards Čítajte viac Mení sa ako chamelón: Z princeznej Diany štýlová ikona, Emma Corrin zaujme okamžite

Aj táto scéna pôsobí ako vystrihnutá z dobových fotografií, pričom sa tvorcom Koruny podarilo zachytiť momenty, ktoré sú kľúčové pre modernú históriu, ale tiež popkultúru. Výsledok si diváci budú môcť pozrieť až v novembri tohto roka, pričom okrem spomenutých dám sa objaví v seriáli napríklad aj Dominic West ako princ Charles či Jonathan Pryce ako princ Philip.

Takto vyzerali hviezdy vo 4. sérii – podobali sa na skutočné predobrazy?
Herečka Emma Corrin ako princezná Diana na...
Herec Josh O'Connor na zábere zo seriálu The...
+6Herečka Emma Corrin ako princezná Diana na...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nakrúcanie #princezná Diana #koruna #kráľovná Alžbeta II. #podoba #Imelda Staunton #Elizabeth Debicki

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....