Útok na kráľovnin odkaz, nechutnosť, z ktorej je na vracanie! Britské médiá Harryho a Meghan nešetria

Za neslušnosť, za bod, z ktorého niet návratu či za útok na kráľovnin odkaz v piatok britská tlač označila prvé tri diely dokumentárneho seriálu o britskom princovi Harrym a jeho manželke Meghan.

10.12.2022 16:42
Britain Royals Harry and Meghan Foto: ,
Záber na ženu menom Georgia, ktorá sleduje kontroverzný dokument z produkcie Netflixu o princovi Harrym a jeho manželke Meghan.
debata (11)

Niektoré denníky dokonca pár vyzvali, aby sa vzdal kráľovských titulov. Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu v dokumente kritizovali správanie médií a hovorili aj o svojich vzťahoch s rodinou.

Bulvárny denník The Sun, ktorý venoval Harrymu a Meghan titulnú stránku a mnoho ďalších strán podobne ako ďalšie britské denníky, sa pýta, či je možné klesnúť ešte nižšie. Denník Daily Mail v úvodníku napísal, že vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu sú „neslušní“, a Daily Mirror tri roky po odchode Harryho a Meghan do Kalifornie hovorí o bode, z ktorého niet návratu.

meghan, harry Čítajte viac 12 najväčších odhalení z dokumentu Harry & Meghan! Reality-šou v paláci, šokujúce praktiky médií, čo ešte...

Harry a Meghan v prvých troch dieloch seriálu, ktoré boli zverejnené vo štvrtok, rozprávajú o tom, ako sa zoznámili a zamilovali sa do seba. Predovšetkým sa ale zameriavajú na nevítanú pozornosť médií, najmä bulvárnych, a paparazzov, ktorých obviňujú z toho, že chcú Meghan zničiť. Bývalá americká herečka je v dokumente prirovnávaná k princeznej Diane, ktorá zomrela pri autonehode v Paríži v roku 1997, keď sa snažila prejsť bulvárnym fotografom.

1. FAKT: Princ Harry a vojvodkyňa Meghan sa...
2. FAKT: Princ Harry sa označil za "syna mojej...
+93. FAKT: Princ Harry mal údajne zoznam o tom,...

Rozruch v bulvárnych médiách, s ktorými Harry a Meghan vedú tvrdú bitku, ktorá sa nezaobišla bez niekoľkých žalôb, však vyvolala skôr kritika kráľovskej rodiny, monarchie ako takej, zosmiešňovanie protokolov a náznaky, že Británia je netolerantná a rasistická. „Je to hrubé skreslenie skutočnosti,“ napísal Daily Mail.

zväčšiť Vojvodkyňa Meghan a princ  Harry na udeľovaní... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
meghan, harry Vojvodkyňa Meghan a princ Harry na udeľovaní cien "Ripple of Hope" v New Yorku.

Harry a Meghan „prejavujú detinskú neúctu k britskej kultúre a jej zvyklostiam“, napísal konzervatívny denník The Daily Telegraph. Buckinghamský palác podľa denníka musí „trpieť“, keď vidí Harryho, ktorý pochádza z Británie, ako vykresľuje celú krajinu ako „bandu zástancov nadradenosti bielej rasy podporujúcich brexit“.

meghan, harry Čítajte viac Tí ale majú nervy! Vystúpenie Harryho a Meghan plné úsmevov pár hodín pred vybuchnutím ich 'bomby'

Denník tiež poukázal na kritiku britského Spoločenstva (Commonwealth), ktorá v seriáli zaznieva prostredníctvom niekoľkých expertov, nie však priamo od Harryho alebo Meghan. Rôzni rečníci sa predovšetkým v treťom diele vyjadrujú k dedičstvu kolonialistickej a otrokárskej minulosti britského impéria, a to na pozadí niekoľkých záberov, v ktorých kráľovná Alžbeta II. hovorí o svojej náklonnosti k Spoločenstvu.

„Ich správanie je jednoducho neúctivé voči kráľovninej pamiatke a inštitúcii, ktorej tak svedomito slúžila,“ píše Mirror. Podľa The Times ľudia z okolia kráľovskej rodiny „vyjadrili svoj šok“ nad kritikou Spoločenstva.

zväčšiť Pohľad na plagát pripravovaného dokumentu Harry... Foto: SITA/AP, Netflix via AP
princ Harry, vojvodkyňa Meghan Pohľad na plagát pripravovaného dokumentu Harry & Meghan, ktorý prinesie Netflix.

Kultúrna redaktorka BBC Katie Razzall dokumentárny seriál označila za skôr nudný. „Ak ste sledovali upútavky a mysleli si, že Harry a Meghan, silne propagovaný nový seriál Netflixu, bude výbušný, pripravte sa na sklamanie,“ napísala. Televízna kritička Lucy Manganová v recenzii pre denník The Guardian uviedla, že seriál „bol taký nechutný, že takmer vyzvracala raňajky“.

Princezná Kate z Walesu Čítajte viac Toto je vojna! Zábery (bozkov aj sĺz) z traileru o Harrym a Meghan prišli v najhoršom čase, je to útok na...

Napriek tomu, že na seriál zatiaľ nebolo veľa reakcií od politikov, konzervatívny poslanec Bob Seely povedal niekoľkým médiám, že pripravuje zákon, ktorý by Harrymu a Meghan odobral kráľovské tituly. Americká herečka Meghan a Harry, ktorý je druhým synom britského kráľa Karola III., v roku 2020 oznámili, že sa zriekajú svojich oficiálnych povinností v rámci kráľovskej rodiny.

Vojvodkyňa Meghan, princ  Harry a  Kerry...
Vojvodkyňa Meghan a princ  Harry na udeľovaní...
+5Vojvodkyňa Meghan, princ  Harry, Kerry Kennedy,...

Pre tú sa jednalo o najvážnejšiu krízu od smrti Harryho matky, princeznej Diany. Pár o svojich vzťahoch s kráľovskou rodinou, ktorú kritizoval a ako inštitúciu obvinil z rasizmu, verejne prehovoril napríklad v rozhovore s Oprah Winfreyovou v marci 2021. S Netflixom podpísal zmluvu v hodnote niekoľkých miliónov dolárov. Zostávajúce tri diely streamovacia služba ponúkne vo štvrtok 15. decembra.

Video

VIDEO: Princ Harry s manželkou Meghan prichádzajú na akciu v New Yorku.

Zdroj: Profimedia

11 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #tlač #netflix #reakcia #odkaz #Meghan Markle

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....