Bol to šok! Valábikovi ušlo víťazstvo vo vianočnom špeciáli sladkej šou len o vlások. Kto mu ho vyfúkol?

Špeciálna časť Pečie celé Slovensko v nedeľu večer našla svojho vianočného majstra pekára.

19.12.2022 07:45
Boris valábik Foto:
Vianočná epizóda šou Pečie celé Slovensko - Boris Valábik.
debata (4)

Napínavý súboj osobností odštartovala technický výzva, v ktorej mala súťažná osmička pripraviť tradičný vianočný recept – štedrák. Speváčka Katarína Knechtová, moderátor Matej „Sajfa“ Cifra, herečky Diana Mórová a Zuzana Šebová, hokejista Boris Valábik, moderátorky spravodajstva RTVS Simona Simanová a Klaudia Suchomel Guzová a rozhlasový moderátor Rádia Slovensko Roman Bomboš netajili, že s týmto receptom nemajú skúsenosti. A podľa tohto konštatovania sa nieslo aj pečenie koláča technickej výzvy – bol to práve práve Valábik, kto mal s pečením nemalé problémy a často si pýtal radu od súperov. Isté ťažkosti však trápili aj Šebovú či Guzovú.

Vianočná epizóda šou  Pečie celé Slovensko -...
Vianočná epizóda šou  Pečie celé Slovensko -...
+11Vianočná epizóda šou  Pečie celé Slovensko -...

Po dvoch hodinách poctivej práce v stane prišiel čas rozhodnutia a hodnotenia – kto v technickej výzve zvíťazil a kto pohorel. Porotkyne Jožka Zaukolcová a Petra Tóthová hotové výrobky ohodnotili a súťažiaci tak skončili na prvom až ôsmom mieste. A práve vtedy prišiel „šok“, ktorý prekvapil známe tváre a bezpochyby aj divákov pred obrazovkami. Prvú priečku obsadil Boris Valábik, ktorému príprava koláča spôsobovala nemálo problémov počas pečenia – výsledkom však prekvapil nielen porotu, ale aj sám seba. „Na pohľad krásny štedrák, správne vykysnuté cesto, výborne naplnený všetkými plnkami,“ odznelo smerom k jeho štedráku. Hodnotenie aj zisk prvého miesta v technickej výzve Valábika viditeľne potešilo. Na poslednom mieste sa umiestnila moderátorka spravodajstva Klaudia Suchomel Guzová, ktorej koláč prekysol, keďže použila viac droždia, než bolo uvedené v recepte.

Lucka Čítajte viac Pekárka Lucka: Jej sladké sny sa víťazstvom v šou iba začínajú! Zavesí svoju profesiu na klinec?

Druhá výzva, kreatívna, nechala výber receptu na súťažiacich. Tí mali pred porotu priniesť vianočné pečivo podľa výberu v originálnom balení. Na čo sa známe tváre podujali? Zuzana Šebová upiekla medovníčky, Sajfa porotu očaril kokoskami. Darilo sa aj Mórovej, ktorej linecké pečivo bolo označené takisto za výborné. Simanova upiekla krehké košíčky s ľahučkým krémom. Valábik sa pustil do vanilkových rožkov, Bomboš predviedol cookies, Guzová ponúkla medvedie labky. Knechtovej sa zvlášť vydarilo jej pečivo, ktoré nazvala brusnicové diamanty.

Video
Zdroj: RTVS

Po druhej výzve, v ktorej nepohorel nikto a súťažiaci si dali záležať aj na zdobení krabičky, nadišiel čas vyhlásenia toho najlepšieho pekára vianočných receptov. Medzi top kandidátmi sa podľa porotkýň Jožky a Petry ocitol Valábik, Simanová, Mórová či Knechtová.

Z titulu vianočná majsterka pekárka sa napokon tešila speváčka Katka Knechtová. „Robíte si srandu, toto je masaker,“ znela jej prvá reakcia, zisk titulu ju viditeľne zaskočil. Následne už všetkým poďakovala a pred kamerami povedala: „Moja mamka vynikajúco varí aj pečie, bude na mňa pyšná. Ja možno budem vďaka zisku titulu tráviť v kuchyni viac času.“ So svojím víťazstvom sa podelila aj s fanúšikmi na Instagrame, ktorých má 82 000.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...