Zachránená? Kariéra Johnnyho Deppa dostala druhú šancu a... nový film otvorí slávny festival

Herec Johnny Depp bol za posledný rok v médiách prítomný v prvom rade kvôli súdnemu sporu s ex-manželkou Amber Heardovou.

11.04.2023 00:00
Johnny Depp Foto: ,
Herec Johnny Depp odchdádza zo súdu Fairfax County Circuit Courthouse vo Fairfaxe.
debata

Súdny spor expartnerov, v rámci ktorého sa prepierali naozaj bizarné a často veľmi toxické detaily ich spoločného vzťahu, sa odohrával pred zrakmi verejnosti. A hoci v konečnom dôsledku museli jeden druhému vyplatiť finančné odškodné (viac čítajte tu), dôležitý bol najmä fakt, že Depp odchádzal zo súdu ako „víťaz“. Zbavený obvinení z domáceho násilia.

Mnohí sa domnievali, že ani toto rozhodnutie poroty a súdu už nedokáže zachrániť kariéru niekdajšej filmovej megastar. Zdá sa však, že sa udeje úplný opak. Práve nový film s Johnnym Deppom totiž otvorí tohtoročný filmový festival v Cannes.

jack sparrow, johnny depp, Čítajte viac Veľké udobrenie medzi Disney a Johnnym Deppom? Čo znamená gesto filmového gigantu

Francúzska dobová dráma pod názvom Jeanne du Barry prinesie Deppa v hlavnej úlohe ako kráľa Ľudovíta XV. Azda ešte dôležitejší signál pre Deppovui kariéru je však fakt, že film režírovala žena – francúzska režisérka Maiwenn, ktorá si zároveň zahrala aj hlavnú úlohu známej kurtizány z 18. storočia, ktorá si získala náklonnosť francúzskeho kráľa.

zväčšiť Režisérka a herečka Maïwenn a herec Johnny Depp... Foto: Stéphanie Branchu / Why Not Productions
Maïwenn a herec Johnny Depp Režisérka a herečka Maïwenn a herec Johnny Depp vo filme Jeanne Du Barry.

Pre kariéru muža, ktorého v Hollywoode obvinili z domáceho násilia, to môže podľa viacerých odborníkov znamenať absolútnu „rehabilitáciu“ a návrat do prvej ligy. Či sa tak udeje, samozrejme, rozhodnú aj kvality samotného filmu.

Amber Heard Čítajte viac Amber Heard uzavrela dohodu v súdnom spore s exmanželom Deppom: Už nemám silu, odkázala

Jeanne du Barry sa bude premietať v prvú noc festivalu v Cannes na francúzskom Azúrovom pobreží, teda 16. mája. V rovnaký deň ho začnú premietať aj francúzske kiná, tak ako je zvykom pri filmoch, ktoré festival otvárajú. Svetovú premiéru tam bude mať napríklad Indiana Jones a nástroj osudu či najnovší film amerického režiséra Martina Scorseseho Killers of the Flower Moon s Leonardom DiCapriom a Robertom De Nirom.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Johnny Depp #film #Cannes #obvinenie

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...