Snažíme sa byť neustále dokonalí, unikajú nám iné veci, hovoria tvorcovia filmu Dokonalosť sama

Zhovárali sme sa ešte minulý rok v lete, keď sa pomaly blížilo ku koncu nakrúcanie. Nová slovenská snímka, nazvaná Dokonalosť sama, v ktorej hviezdi Soňa Norisová či Marko Igonda, ale aj mladí, talentovaní a zanietení tvorcovia, má v týchto dňoch premiéru.

22.06.2023 19:00
debata (2)
Snažíme sa byť neustále dokonalí, unikajú nám iné veci, hovoria tvorcovia filmu Dokonalosť sama
Video

Pozrite si videorozhovor vyššie

Autormi scenára k projektu Dokonalosť sama je Miriam Fulmeková a Lukáš Vízner. Obaja sa postarali aj o režírovanie projektu. „Idea a téma honby za dokonalosťou vznikla, lebo sme si s Lukášom všimli, že okolo nás je veľmi veľa ľudí, či už na sociálnych médiách alebo v reálnom živote, ktorí sa navonok snažia veľmi dokonalo prezentovať,“ uviedla Miriam Fulmeková.

Soňa Norisová Čítajte viac Soňa Norisová o práci s mladými filmármi: Ak ľuďom na veciach záleží, je to nákazlivé

„Je jasné, že dokonalý imidž nie je udržateľný. To nás zaujalo, ako ľudia strašne veľa času trávia tým, aby pôsobili dokonalo a unikajú im veci reálneho života,“ pokračovala Fulmeková. Mladá filmárka sa so svojím kolegom rozhodli osloviť do hlavnej úlohy Soňu Norisovú. A známa herečka ich neodmietla. „Hlavná postava Iris bola od počiatku vytvorená pre Soňu Norisovú a keď sme jej posielali scenár, s malou dušičkou sme naozaj dúfali, že to vezme a že to vyjde s ňou. A vyšlo,“ komentoval Lukáš Vízner.

zväčšiť Plagát k filmu Dokonalosť sama, v ktorom si... Foto: EMEDI Productions
dokonalost Plagát k filmu Dokonalosť sama, v ktorom si zahrala aj Soňa Norisová a Marko Igonda.

S úsmevom dodal, že všetkému predchádzalo zháňanie telefónneho čísla, stresujúci telefonát, no známa televízna tvár bola zo spolupráce s Víznerom a Fulmekovou nadšená. Viac o tom hovorila aj v rozhovore, ktorý Pravda zverejnila ešte v lete 2022 (viac nájdete tu).

Video
Zdroj: EMEDI Productions

Po bezmála roku sa dokončená krátkometrážna snímka, ktorá vznikala aj v kaštieli v rakúskom Kittsee, konečne dostáva do kina – aspoň prostredníctvom slávnostnej premiéry, ktorá je naplánovaná na piatok večer v Bratislave. Nasledovať bude aj premiéra v Kežmarku 15. jula.

Najväčšou ambíciou tvorcov je s filmom uspieť na festivaloch, podobne, ako sa im to podarilo v minulosti s projektom Bytosť. Od toho závisí aj splnenie ich ďalšej idey – sna. „Chceli by sme nakrútiť aj celovečerný film,“ naznačil Lukáš Vízner.

norisová Čítajte viac Soňa Norisová: Povedať, že kultúru nepotrebujeme - to je pre mňa strašné

Jeden projekt už má vo výhľade a vzniká aj v spolupráci s fotografom Dušanom Kocholom a FOG Gallery v Bratislave, pričom sa zameria na životný príbeh slovenskej fotografky Oľgy Bleyovej, ktorej tvorba nie je síce dnes poznaná masami, ale v minulosti patrila medzi najúspešnejšie domáce fotografky a v odborných kruhoch je hodnotená mimoriadne vysoko.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #trailer #Soňa Norisová #Lukáš Vízner #Miriam Fulmeková #Dokonalosť sama

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Dávajte si pozor nato čo hovoríte, mohlo by sa vám to splniť.
Plánovanie budúcnosti zabezpečí finančnú...