Kronerová? To je skrátka živel, hovorí jej česká kolegyňa. Stretli sa na plátne ako mama s dcérou, výsledkom je...

Príbeh Kláry, ktorá sa po štyridsiatke stane zo dňa na deň single, rozpráva film Život pre samoukov.

09.07.2023 00:00
Jana Plodková Foto:
Herečka Jana Plodková v kreácii od Zuzany Kubíčkovej.
debata

Hlavnú hrdinku, ktorú diváci uvidia „v nepredvídateľnom svete randenia a zoznamovacích trapasov“, stvárnila Jana Plodková. V novej komédii hrá jej extravagantnú mamu slovenská herecká legenda Zuzana Kronerová.

život pre samoukov Čítajte viac Zuzana Kronerová a Jana Plodková ako mama a dcéra v novom filme podľa knižného hitu

Dvojica sa pred kamerou stretla vôbec prvýkrát a ako uviedla česká herečka, veľmi „si sadli“. „Zuzana je skvelá. Neuveriteľná. Je skrátka živel. Tak príjemne sa s ňou pracuje, rozpráva. Je veľmi vtipná a pripravená na všetko,“ pochvaľovala si spoluprácu s Kronerovou Plodková (pozrite si aj slávnostné otvorenie MFF Karlovy Vary, na ktorom Jana Plodková nechýbala).

Herečka Jitka Schneiderová na slávnostnom...
Herečka Jana Plodková na slávnostnom otvorení...
+62Herečka Eliška Křenková v kreácii od Lukáša...

Ako prezradila pre médiá, pri práci na filme Život pre samoukov našla spriaznenie aj so svojou vlastnou filmovou postavou Kláry. „V jej nadhľade, v schopnosti nebrať život tak vážne a robiť si z neho skôr ‚srandu‘ sme si s Klárou blízke,“ priznala česká herečka.

Topmodelka Daniela Peštová v kreácii Jamamme. Čítajte viac Móda z Varov: Peštová uchvátila, Dara Rolins aj Plodková odhalili štíhly driek. A model najodvážnejší? Má ho na svedomí táto Češka

„Je to prakticky nepraktická žena. Všetko okolo seba zvláda, ale keď príde na ňu samotnú, zistíme, že je síce úplne stratená, no napriek tomu sa nezrúti a zachová si nadhľad. Práve preto som si ju obľúbila. Je trochu roztržitá, občas má zvláštne nápady, ale je ľudská,“ priblížila hlavnú postavu komédie, ktorú nakrútila režisérka Jitka Rudolfová podľa knižného bestselleru Barbory Šťastnej s názvom Láska pre samoukov.

V ďalších úlohách komédie, ktorá „s nadhľadom a iróniou opisuje život dnešných štyridsiatničiek“, sa predstavili Barbora Seidlová, Jaroslav Plesl, Václav Neužil, David Švehlík, Lukáš Příkazký či Simona Babčáková. Život pre samoukov vstúpil do slovenských kín vo štvrtok 6. júla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Zuzana Kronerová #komédia #živel #Jana Plodková

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...