Hrala s Arniem, žila so Stallonem, nahá sa ocitla v Playboy a porodila v 54 rokoch: Slávna Dánka oslavuje, pamätáte si ju aj takto?

Dánska herečka, modelka a speváčka Brigitte Nielsenová, ktorá 15. júla oslavuje šesťdesiatku, patrila v 80. rokoch k najznámejším sexsymbolom vtedajšieho sveta šoubiznisu.

15.07.2023 00:00
Brigitte Nielsen Foto:
Herečka Brigitte Nielsen na zábere z roku 1987 vo filme Policajt z Beverly Hills 2.
debata

Vďaka filmom ako Červená Sonja (zahrala si v ňom s Arnoldom Schwarzeneggerom), Cobra či Rocky IV a manželstvu so slávnym Sylvesterom Stallonom sa stala (aj so svojimi 183 centimetrami) vo svete neprehliadnuteľnou. Neskôr začala hrať v „béčkových“ filmoch, moderovať televízne programy a vystupovať v reality show.

Margot Robbie Čítajte viac Toto je najsexi podoba Margot Robbie, akú ste videli. Po šatách Barbie z roku 1961, šla do mini... Jej nohami je posadnutý internet

Po rozvode so Stalloneom v roku 1987 natočila Nielsen už len jeden významnejší film, druhý diel Policajta z Beverly Hills (1987). Objavila sa tiež v rade dielikov, označovaných ako „béčková produkcia“. Niektoré z nich nakrúcala v 90. rokoch aj v Československu – Peklo v reťaziach II a Princezná Fantaghiro.

Herečka Brigitte Nielsen a herec Arnold...
Sylvester Stallone a Brigitte Nielsen na zábere...
+8Herečka Brigitte Nielsen na zábere z roku 1987...

Neľahké časy sa niekdajšia sexbomba pokúšala riešiť alkoholom, závislosť ale nakoniec využila na to, že sa z nej liečila pod dohľadom kamier. Reality show vyhľadáva Nielsen pomerne často – objavila sa v Big Brotherovi alebo v programe, kde podstupovala plastiky. Preraziť sa pokúšala aj ako speváčka.

zväčšiť Brigitte Nielsen. Foto: SHUTTERSTOCK
Brigitte Nielsen Brigitte Nielsen.

Dcéra inžiniera a knihovníčky, ktorá začínala ako modelka agentúry Elite, sa vydávala celkom päťkrát a má päť detí. Posledný potomok – dcéra Frida – sa jej narodil v roku 2018 – v tom čase mala Brigitte už 54 rokov, čím sa zaradila medzi vôbec najstaršie známe (aj necelebritné) mamičky na svete, ktoré priviedli dieťa na svet prirodzenou cestou.

Otcom Fridy je súčasný manžel herečky, taliansky televízny producent Mattia Dessi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #rodina #Sylvester Stallone #jubileá hviezd #Brigitte Nielsen

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...

+ Čerstvé ovocie a zelenina vám dodajú potrebnú energiu.
Čím skôr si prácu urobíte, tým skôr budete mať čas len...