Maštalír si v novom filme dal jasný cieľ: Žiaden super hrdina, ale byť obyčajný chlap

Herec Tomáš Maštalír je hlavnou mužskou hviezdou filmovej novinky Nikdy nehovor nikdy. Premieta sa od štvrtka v kinách.

07.08.2023 00:00
Tomáš Maštalír Foto:
Herec Tomáš Maštalír.
debata

Heslo, ktoré tvorcovia použili pre názov snímky, má Tomáš Maštalír v mysli pevne zakorenené. „Asi polovicu života mám za sebou a už som v ňom zažil dosť zásadných a silných situácií, o ktorých by som ani len neuvažoval, že by sa mi vôbec mohli stať, a nieto, aby sa mi ešte aj stali,“ povedal počas promo rozhovorov k novému projektu.

Nikdy nehovor nikdy, Tomáš Maštalír Čítajte viac Recenzia komédie s Maštalírom a Kostkovou: Niekedy radšej povedz nikdy

V rozhovore sa priznal, že nehľadá spoločné črty s postavami, skôr sa snaží prispôsobiť charakteru človeka, ktorý má hrať. „Neuvažujem o postave spôsobom, že takto by som zareagoval aj ja, takto by som nikdy nezareagoval, v tomto je iný, v inom rovnaký, to nie je predmetom mojej profesie, z môjho pohľadu. Moja úloha je čo najviac a najvernejšie sa skúsiť priblížiť a prispôsobiť sa charakteru, ktorý mám hrať,“ podčiarkol.

Tomáš Maštalír a Tereza Kostková  na premiére...
Producentka filmu Olga Nunezová a herečka Lenka...
+8Tomáš Maštalír s manželkou Kristínou  na...

V celovečernom debute režiséra Braňa Mišíka stvárňuje arboristu Petra. Aj touto profesiou je film veľmi ľudský, Maštalírov Peter nie je žiadny manažér, podnikateľ, šéf firmy či nebodaj politik, ale obyčajný človek. „Od začiatku bola ambícia dodržať to, že to nie je žiadny super hrdina. Znie to strašne banálne, ale ambícia bola, aby to bol obyčajný chlap, ktorý je zároveň čestný, poctivý, starostlivý otec,“ prezradil herec.

Tomáš Maštalír Čítajte viac Maštalír v Prahe bez manželky, ale v Bratislave už žiarila po jeho boku. Je z nej krásna tehuľka

Petrov vzťah s manželkou ochladol pre ich dlhé odlúčenie, lekárka pôsobí na misiách v Afrike. Maštalír vysvetľuje, že jeho filmová postava prišla do bodu, keď nie ľahkým spôsobom, ale musela prijať vážne rozhodnutie. „Hoci formálne dlhé roky funguje v manželstve so svojou manželkou a v rodine so svojimi dvoma deťmi, ale keďže manželka je dlhodobo pracovne odcestovaná, na celé mesiace je na inom kontinente, Peter je na výchovu a všetky problémy v starostlivosti o deti na ne sám, mama s nimi v kontakte je, ale praktický život s nimi zvláda on a snaží sa na tomto poli bojovať statočne,“ približuje Maštalír.

zväčšiť Tomáš Maštalír ako arborista vo filme Braňa... Foto: NUNEZ NFE
Tomáš Maštalír, Nikdy nehovor nikdy Tomáš Maštalír ako arborista vo filme Braňa Mišíka Nikdy nehovor nikdy.

Jeho hrdina dospeje do bodu, keď ho stav, že „síce má manželku, ale nemá“, vnútorne ubíja. „S tým, čo mu každodenný život prináša do cesty, snaží sa hrať vyrovnanú partiu,“ naznačuje herec. Samozrejme, do toho vstupuje romantická linka a prebudenie pocitov lásky. Na druhej strane Maštalírovho záujmu bude stáť Tereza Kostková.

režisér Braňo Mišík, Čítajte viac Braňo Mišík o filme Nikdy nehovor nikdy: Maštalíra som poslal píliť stromy

V ďalších úlohách diváci uvidia Lenku Krobotovú, Mareka Majeského, Hanu Holišovú, Ondřeja Sokola, Janku Kovalčikovú, Luciu Siposovú či Juraja Hrčku. Režisérom filmu je Braňo Mišík, rozhovor s ktorým si môžete prečítať v odkaze vyššie alebo tu.

Herečka Lenka Krobotová: Uprednostniť prácu alebo rodinu? Pre ženu ide o zložitejšiu otázku
Video
Zdroj: TV Pravda
debata chyba
Viac na túto tému: #postava #Tomáš Maštalír #Nikdy nehovor nikdy

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...