Keď syn amerického prezidenta ľúbi britského princa, je z toho... romantika na obrazovkách. Režisér pridal aj 'neprístupný' bonus

V roku 2019 bola na knižný trh uvedená kniha od americkej spisovateľky Casey McQuistonovej Červená, biela a kráľovská modrá. Po obrovskom úspechu v predajoch a medzi čitateľmi neprekvapí, že sa dočkala aj filmového spracovania.

12.08.2023 00:00
Film - Red, White & Royal Blue Foto: ,
Herci Taylor Zakhar Perez (vľavo) a Nicholas Galitzine na zábere z filmu Red, White & Royal Blue. (Červená, biela a kráľovská modrá)
debata

V piatok 11. augusta uviedla v premiére novinku streamovacia platforma a televízna spoločnosť Amazon Prime. Film však už týždne predtým pútal pozornosť fanúšikov a verejnosti.

V centre romantického príbehu stoja totiž dve celkom nezvyčajné postavy – syn amerického prezidenta Alex, ktorého si zahral herec Taylor Zakhar Perez a britský princ a následník trónu Henry v podaní Nicholasa Galitzinea. Po počiatočnom zmätku a konflikte, ktorý sa prenáša aj do vzťahov medzi Britániou a USA, sa rodičia, ale aj predstavitelia oboch štátov rozhodnú dvojicu zblížiť. Samozrejme, pre verejné blaho.

Herec Nicholas Galitzine ako britský princ na...
Herci Taylor Zakhar Perez (vľavo) a Nicholas...
+3Herci Taylor Zakhar Perez (vľavo) a Nicholas...

Stane sa však to, čo čakal málokto. Medzi dvoma rivalmi sa rozvinie láska, ktorú však komplikuje postavenie, ale aj pozornosť celého sveta, ktorá je na syna amerického prezidenta a pohľadného princa upretá.

Taylor Zakhar Perez Čítajte viac Vystúpil z limuzíny a fanúšikom padli sánky: Fešáka z Netflixu vyzlieklo milánske leto, na prehliadku prišiel hore bez

Titulné úlohy získali herci Taylor Zakhar Perez a Nicholas Galitzine, obaja už dobre známi z iných projektov a tiež obaja so statusom príťažlivých idolov mladej generácie. Momentky z filmu, ktorý mal premiéru len pred pár hodinami, sa ako virálne videá objavujú na sociálnych sieťach už niekoľko týždňov, trailer k filmu videli milióny divákov a ďalšie si pravdepodobne naladia celú snímku.

zväčšiť Herec Nicholas Galitzine. Foto: Daniele Venturelli/Getty Images for FENDI
Herec Nicholas Galitzine. Herec Nicholas Galitzine.

Popularita hlavných hrdinov spôsobila aj to, že Galitzina napríklad len nedávno ako ambasádora oslovila módna značka Fendi, Zakhar Perez zase spolupracuje so značkou Prada. Prvé recenzie síce film nehodnotia ako majstrovský kúsok, mnohí kritici však zároveň dodávajú, že romanca s množstvom gagov a humoru má v sebe veľa pozitívnych odkazov a to sa niekedy ráta viac ako snaha o autentické zobrazenie skutočnosti.

Ricky Martin  a Jwan Yosef Čítajte viac Ricky Martin prezradil detaily rozchodu s manželom: Nebol to rozmar

Zaujímavosťou pritom je, že film dostal hodnotenie prístupnosti PG-13, čo znamená, že je podľa distribútorov nevhodný pre deti mladšie ako 13 rokov. Režisér Matthew Lopez sa priznal, že ho tento rating prekvapil. „Pýtam sa sám seba, či by sme dostali takúto prístupnosť, ak by išlo o scény medzi ženou a mužom,“ uviedol Lopez. Doplnil však, že akonáhle vedel, aký rating snímka dostala, pridal do nej pár „bonusov“ navyše. Reč je konkrétne o slovných nadávkach. Tých vraj bolo v pôvodne nakrútenej verzii o niečo menej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #film #romanca #Taylor Zakhar Perez #Nicholas Galitzine

+ Dostatok spánku je kľúčom k dobrému zdraviu a pohode.
Nemusíte spraviť všetko dokonalo, všetko sa časom...

+ Zabudnite na ideál krásy, mali by ste sa vo svojom tele cítiť vždy krásne.
Pokúste sa veci do práce vybaviť čo...