Festival bez hviezd? O Pittovi žiadne správy, príde aspoň krásna Chastain: Benátky sú v ohrození a za všetko môže...

Hoci už s menšou pozornosťou svetových médií, no v Hollywoode stále trvá protest hereckých odborov spoločne so scenáristami. Má to však obrovský dopad na udalosti, ktoré sa týkajú svetovej kinematografie.

29.08.2023 00:00
Jessica Chastain Foto: ,
Herečka Jessica Chastain na archívnom zábere. Na festival do Benátok by mala prísť.
debata

Azda najbližšie to bude možné vidieť na blížiacom sa filmovom festivale v Benátkach, ktorý sa začína v stredu 30. augusta. Kvôli štrajkom organizácií WGA (Writers Guild Association) a SAG-AFTRA sa mnohí scenáristi a herci nemôžu zúčastniť na podpore svojich projektov kvôli pravidlám propagácie štrajku.

Joely Fisher, herečka a prezidentka organizácie SAG-AFTRA Fran Drescher a Duncan Crabtree-Ireland Čítajte viac Hviezdy Hollywoodu vyrazili do ulíc! Ted Lasso, bláznivá pestúnka Fran či Rosario Dawson, takto štrajkujú herci

Znamenať to môže jedno – že slávne festivalové podujatie bude tento rok poznačené výrazne nižšou prítomnosťou hereckých hviezd (najmä tých amerických) ako minulé ročníky. Niektorí herci podľa správ portálu Deadline uzavreli so zastupujúcimi organizáciami dočasné výnimky a vzhľadom na „zvláštne okolnosti“ sa budú môcť na podujatí zúčastniť.

Pozrite si najkrajšie róby z festivalu v Benátkach 2022
Herečka Florence Pugh pózuje fotografom na...
Herečka Vanessa Kirby uchvátila v kreácii...
+18Herečka Sadie Sink do Benátok priniesila film...

Portál napríklad tvrdí, že na základe týchto výnimiek do Benátok zamieri americký herec Peter Saarsgard či jeho kolegyňa – herečka Jessica Chastain. Očakávanú novinku Priscilla od režisérky Sofie Coppolly by mal prísť uviesť osobne herec Jacob Elordi či herečka Cailee Spaeny. Nie je však isté, či nový film režiséra Davida Finchera, psychologický triller Vrah (The Killer), príde podporiť niektorá z jeho hlavných hviezd. V snímke účinkuje Brad Pitt, Michael Fassbender či Tilda Swinton.

Herec Brad Pitt na archívnom zábere. O jeho... Foto: SITA/AP, David Davies
Brad Pitt Herec Brad Pitt na archívnom zábere. O jeho účasti na festivale v Benátkach zatiaľ nie je nič isté.

Pre pokračujúci štrajk sa napríklad posunula jesenná premiéra pokračovania filmu Duna. Diváci sa jej dočkajú až na jar roka 2024. Producenti dúfajú, že dovtedy sa štrajk skončí a podmienky hereckých odborov budú vyriešené.

Ak by Duna išla do kín ešte tento rok, jej hviezdy ako Timothee Chalamet či Zendaya alebo Austin Butler by nemohli vzhľadom na podmienky štrajku film propagovať. Tvorcovia majú strach, že to by sa odrazilo na tržbách.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Benátky #štrajk #podpora #hviezdy

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....