Juraj Bača: Ide to aj bez intríg a erotiky

Fanúšikovia sladkej šou RTVS Pečie celé Slovensko si od nedele 1. októbra vychutnajú už jej tretiu sériu.

20.09.2023 00:00
herec a moderator Juraj Baca 2 Foto:
Herec a moderátor Juraj Bača.
debata

Pekárske a cukrárske umenie v nej predvedú amatérske pekárky a pekári z celého Slovenska a dvanástka nových súťaziacich zabojuje o titul majstra pekára. Zručnosti novej zostavy talentovaných súťažiacich budú opäť hodnotiť profesionálne cukrárky Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová. Programom bude aj v tretej sérii sprevádzať moderátorská dvojica Juraj Bača a Milan „Junior“ Zimnýkoval.

sutaziaci tretej serie Pecie cele Slovensko  2 Čítajte viac Prekvapí pomer mužov a žien, najmladší súťažiaci má len 17! Tu sú finalisti 3. série Pečie celé Slovensko

Cíti sa Juraj Bača po dvoch predošlých sériách už „v stane“ ako doma? Najskôr si s úsmevom zaspomínal na svoje začiatky v tejto pozícii. „Veru, počas kastingu do šou som nebol presvedčený, že môžem byť súčasťou takéhoto programu a to z celkom zábavných dôvodov,“ naznačuje. Na konkurze sa mu totiž pritrafilo hneď niekoľko „trapasov“, ktoré ho v jeho presvedčení iba utvrdili.

zväčšiť Treťou sériou šou Pečie celé Slovensko bude... Foto: RTVS
Pečie celé Slovensko III Treťou sériou šou Pečie celé Slovensko bude divákov opäť sprevádzať moderátorská dvojica Juraj Bača a Milan „Junior“ Zimnýkoval, zručnosti súťažiacich budú opäť hodnotiť porotkyne Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová.

„V úvode som prisadol roládu, ktorú mala produkcia pre účastníkov konkurzu pripravenú ako rekvizitu. Pôvodne mala v šou súťažiach sprevádzať mužsko-ženská dvojica a ja som po boku Juniora v podstate na kastingu iba zaskakoval za dámu, ktorá neprišla. Počas neplánovaného rozhovoru s Juniorom sme si neviazane ‚nahadzovali‘ a boli sme celkovo uvoľnenejší. Keď sme robili skúšobný rozhovor s pani, ktorá tam piekla, pomohol som jej odvážiť cukor. Ale namiesto váhy som použil indukčnú dosku. To vypovedalo o tom, koľko som vedel o pečení,“ opisuje začiatky v šou Bača.

Tartaletky to neboli! Kastingom 3. série Pečie celé Slovensko kraľovali...
Video

Napriek tomu však dvojica Bača – Zimnýkoval u tvorcov zarezonovala. „Možno si produkcia povedala, že je to fajn práve preto, že šou budú pozerať nielen ľudia, ktorí piecť vedia, ale aj tí, ktorí o pečení vedia toľko, čo ja,“ s úsmevom hovorí moderátor.

Pôvodný formát s názvom „The Great British Bake Off“ pochádza z Británie, kde sa diváci dočkali už trinástich sérií. Či sa podobného čísla dočkáme aj na na Slovensku je otázne, obrovský úspech dvoch sérii sladkej šou bol pre Baču príjemným prekvapením. „Ja som tajne v jej úspech dúfal, ale… Predsa len, v ponuke je množstvo rôznych šou plných erotiky, intríg a vecí, ktoré umelo zvyšujú sledovanosť. V začiatkoch som sa pýtal: ‚Bude divákom stačiť len láska k pečeniu?‘,“ opisuje Bača. Šou si diváci zamilovali a to je aj dôvod, prečo sa o slovo hlási už jej tretia séria.

moderatorka spravodajstva RTVS Simona Simanova s vitazom prvej serie sou Pecie cele Slovensko Minom Maculou  porotkynou Jozefinou Zaukolcovou a dramaturgickou Gabrielou Ruman Čítajte viac Simanovej zo správ sa medzi kolegami zo sladkej šou páči! Medzi tvárami RTVS porotkyňu Jožku neprehliadnete vďaka...

„Tak, ako sme aj my v tíme už boli presýtení všetkej tej drámy valiacej sa z obrazoviek, v pečení a v stane sme našli uvoľnenie a dobrú atmosféru a rovnako ju našli aj diváci. Takže áno, ide to bez intríg aj bez erotiky. V nedeľu večer fanúšikovia sladkej šou neriešia žiadne drámy, vychutnávajú si pečenie a ľudí, pre ktorých je láskou aj koníčkom,“ dodal.

A ako vidí Juraj Bača spomínaných 13. sérií a svoju účasť v nich? „Tak to ani len netuším. Zrejme mám nejakého svojho anjela strážneho, ktorý moju kariéru vždy nejakým spôsobom nasmeruje. Stále hovorím, že som herec, ktorý chodí moderovať.“ Od veľkých komerčných šou si preto dopraje prestávku a mieri opäť k herectvu, do divadla. „V DPOH začíname skúšať Tančiareň s premiérou koncom novembra, začiatkom decembra,“ dodal na záver.

Adam Baláž (17 rokov)
 Adam pochádza z Ľubice...
Danica Chovančeková (32 rokov)
 Poľovníčka...
+9Katarína Marčeková (34 rokov)
 Usmievavá Katka...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Bača #šou Pečie celé Slovensko

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Dávajte si pozor nato čo hovoríte, mohlo by sa vám to splniť.
Plánovanie budúcnosti zabezpečí finančnú...