Po 40-ročnej prestávke mieri slávna Arabela do seriálu! Ale... Diváci si budú musieť zvyknúť na jej nový imidž

Osemdielne pokračovanie série Hořký svět prilákalo pred seriálové kamery herečku Janu Nagyovú. Seriál som tu netočila štyridsať rokov, teší sa z úlohy herečka.

04.12.2023 00:00
Jana Nagyová Foto:
Jana Nagyová v seriáli Hořký svět.
debata

Seriál Hořký svět ponúkol náhľad do života malého pivovaru aj s takými hviezdami ako Matouš Ruml, Bolek Polívka, Berenika Kohoutová, Jakub Štáfek či Eva Holubová. Dnes je už jasné, že seriál bude mať svoje pokračovanie a hviezdne herecké obsadenie sa ešte rozšíri.

Druhá séria seriálu Hořký svět vzniká pod taktovkou televízie Prima a dočkajú sa jej aj slovenskí diváci na kanáli Prima PLUS. Osemdielne pokračovanie opäť divákov zavedie do rodinného pivovaru Sázava, ktorému sa konečne darí a na jeho chode je poznať, že sa do varenia piva zapojili ženy. Obzvlášť, keď sa na jeho prahu objaví stratená matka a manželka Jána – v podaní herečky Jany Nagyovej.

zväčšiť Jana Nagyová s kolegami v seriáli Hořký svět. Foto: TV Prima
Jana Nagyová v seriáli Hořký svět. Jana Nagyová s kolegami v seriáli Hořký svět.

"Ponuka na natáčanie seriálu Hořký svět pre mňa bola veľké prekvapenie a radosť. Seriál som tu netočila štyridsať rokov. Arabela vznikala v roku 1980, potom ešte nejaké inscenácie, televízie… Ale seriál žiadny. Pivo mám rada, budem veľmi angažovaná úspešná manažérka, ktorá zároveň bojuje so svojím zdravotným stavom. Je to veľmi zaujímavá úloha,“ opísala Jana Nagyová.

Princ Mamanek - Jana Nagyova jako kralovna 2 Čítajte viac Herečka Jana Nagyová: Chcela by som Arabelu prehlušiť

Jej seriálovým manželom bude Bolek Polívka a jej dcérou Barbora Černá. „S Bolkom som sa stretla na natáčaní rozprávky Mamánek. Po dvoch rokoch sa tak opäť schádzame pred kamerou. Teraz to bude môj partner, manžel, veľmi som sa tešila aj na pani Holubovú, s ktorou som sa pracovne stretla prvýkrát.“

Z novej mamičky je neuveriteľne nadšená jej seriálová dcéra v podaní Barbory Černej. "Vykríkla som radosťou, pretože mať za seriálovú mamičku Arabelu s kúzelným prsteňom mi prišlo veľmi cool. Začala som sa tešiť, že spoznám naozaj veľký idol tak kultového príbehu, ako je Arabela. A aké bolo naše stretnutie? Hrejivé, ako je sama Jana. Svojou charizmou ma úplne odzbrojila a naozaj pôsobila ako rozprávková bytosť,“ rozpráva s nadšením Barbora Černá.

zväčšiť Jana Nagyová v seriáli Hořký svět. Foto: TV Prima
Jana Nagyová Jana Nagyová v seriáli Hořký svět.

Nagyová, ktorú majú diváci v mysliach zapísanú ako blondínku, už pred pár mesiacmi zmenila imidž. Ten predviedla v lete v Prahe počas premiéry snímky Dve slová ako kľúč. Ako vidieť na záberoch zo seriálovej novinky, k blond farbe vlasov sa nevrátila, diváci si tak musia zvykať na tmavovlasú Arabelu.

Jana Nagyová Čítajte viac Princezná Arabela zmenila imidž? Aha, herečka Jana Nagyová už nie je blondínka

Dlhé obdobie sme herečku Janu Nagyovú (64) na obrazovke mohli vidieť len vďaka televíznemu archívu. Jej dlhá odmlka sa skončila v roku 2022, kedy na plátna kín prišla rozprávková novinka Princ mamáčik. Práve v nej sa zbožňovaná Arabela vrátila na filmové plátna. Hercovi a režisérovi Janovi Budařovi sa podarilo rodáčku z Komárna dostať opäť pred kamery, aby stvárnila kráľovnú. „Rola kráľovnej Ľudmily ma tak nadchla, že som jej nemohla odolať, hneď po prečítaní scenára som sa s ňou stotožnila,“ opísala Jana Nagyová.

Jana Nagyová si v minulosti okrem Arabely (1980) zahrala väčšie či menšie postavy v ďalších obľúbených televíznych filmoch a seriáloch ako napríklad: Triptych o láske (TV film, 1980), Nebezpečné známosti (TV film, 1980), Bičianka z doliny (TV film, 1981), Chlap prezývaný Brumteles (TV film, 1982), Lekár umierajúceho času (TV seriál, 1983), Alžbetin dvor (TV seriál, 1986), alebo v česko-poľskom koprodukčnom filme Pražské tajemství z roku 1988.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Nagyová #Hořký svět

+ Dávajte pozor na oblečenie, nezabudnite si ráno pozrieť počasie.
Choďte stále dopredu, nezastavujte sa pred...

+ Doprajte si pokojný večer, upokojte sa a užívajte si krásne chvíle.
Správne riadenie času a peňazí prinesie...