Finále sladkej šou je tu! Trojicu pekárok čaká nesmierne náročná 3D torta, ešte predtým medová výzva od exkluzívneho hosťa

V nedeľu večer spoznáme v poradí tretieho majstra pekára, čaká nás finále šou Pečie celé Slovensko.

10.12.2023 00:00
pečie Foto:
Do finálového kola Pečie celé Slovensko postúpila trojica žien - Timi Strnálová, Luci Cimlová, Mirka Makajiová.
debata (4)

V tretej sérii to bude majsterka pekárka, keďže do posledného kola postúpila trojica žien – Timi Strnálová, Luci Cimlová, Mirka Makajiová.

Do finálového kola Pečie celé Slovensko...
Do finálového kola Pečie celé Slovensko...
+13Do finálového kola Pečie celé Slovensko...

Bezpochyby najväčšou a najťažšou výzvou bude, tradične, tá kreatívna. Finalistky upečú 3D trojposchodovú tortu na tému cestovanie, dokonca už predstavili aj svoje nápady, ako by mali ich posledné výrobky v sladkej šou vyzerať. Luci za svoju inšpiráciu označila mesto New York. Mirkina 3D poschodová torta bude inšpirovaná horami a čo sa chutí týka v torte použije letné ovocie, čokoládu, oriešky a tatranský alkohol. Finálová torta Timi bude mať kávovú príchuť a plánuje ju ozdobiť čokoládovými dekoráciami.

pečie Čítajte viac Vieme, aké torty sa budú piecť vo veľkom finále sladkej šou! O novom majstrovi pekárovi rozhodnú 3D výtvory na tému...

Ale aj ostatné výzvy budú zaujímavé, dokonca jednu z nich príde cukrárkam zadať aj exkluzívny hosť. Indície na medovú tortu v technickej výzve odznejú z úst vlastníka originálnej receptúry, Gevorga Avetisyana. Práve on vo videu (nižšie) vysvetľuje, akým nástrahám sa pri jej príprave treba vyhnúť, aby bol výsledok dokonalý.

zväčšiť Zľava: Timi, Mirka, Gevorg Avetisyan (vlastník... Foto: RTVS
pečie celé slovensko Zľava: Timi, Mirka, Gevorg Avetisyan (vlastník originálnej receptúry medovej torty) a Luci v šou Pečie celé Slovensko.

„Originálna medová torta nesmie byť veľmi vysoká, keď ju nakrájate, musia byť v nej viditeľné bublinky, vďaka ktorým pôsobí vzdušne. Krém nesmie byť spálený, musí mať krásnu jemne karamelovú farbu, nesmie byť riedky, aby z torty nevytekal,“ opísal.

Video
Zdroj: RTVS

Zadanie osobnej výzvy bude znieť „Cestovateľský koláč“ (Travel cake). „Koláč sme do výzvy zaradili preto, aby sme divákom ukázali, ako si pripraviť niečo sladké, keď nás čaká cesta,“ opísala Jožka Zaukolcová. Do takéhoto koláča treba použiť hutnejší korpus, ktorý znesie prenášanie a takisto dôležitá je ovocná plnka, na ktorú nemá vplyv teplo.

Máte tip na víťazku? Hlasujte v našej ankete!

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #šou Pečie celé Slovensko

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...