Vieme, aké torty sa budú piecť vo veľkom finále sladkej šou! O novom majstrovi pekárovi rozhodnú 3D výtvory na tému...

Nového majstra či majsterku pekárku spoznáme až 10. decembra, ale pätica zostávajúcich cukrárov už má svoje predstavy o torte, akou sa budú snažiť zabodovať vo finále.

25.11.2023 00:00
pečie Foto:
Zostávajúca pätica súťažiach v šou Pečie celé Slovensko - Tomáš, Mirka, Danka, Timi a Luci.
debata

V nedeľu večer si v pekárenskom stane šou Pečie celé Slovensko zasúťaží ešte zostávajúca pätica amatérskych pekárov – Danka Chovančeková, Timi Strnálová, Luci Cimlová, Mirka Makajiová a Tomáš Kompaník. A hoci vytúženú vstupenku do veľkého finále, ktoré RTVS odvysiela 10. decembra, nemá zatiaľ ani jeden z nich, svoje predstavy o najťažšej výzve finálového kola má každý. Niekto jasnejšie, iný len náznakové.

Luci a jej ohnivá torta.
Timi a jej  koláč frgál.
+2Pekárkou týždňa sa v 8. kole stala Mirka.

V stane sa všetci pustili do intenzívnej prípravy na finále. S vidinou postupu do finálovej trojky dostali priestor v pekárskom stane aj mimo súťaženia a mohli si tak vyskúšať prípravu finálovej trojposchodovej 3D torty na tému cestovania. A čo majú v pláne predviesť? Na aké krajiny či mestá budú ich 3D torty odkazovať? Aké chute pri príprave krému použijú?

tomáš Čítajte viac Podržte sa! Slávna veta: 'Prijmeš moju ružu?' odznela... V sladkej šou. A potom to prišlo. Taký wau efekt doteraz žiaden dezert nespôsobil

Danka plánuje predviesť tortu s názvom Svet na dlani, k jej upečeniu ju inšpiroval obrázok. Jasno už má aj v tom, aké chute budú jej torte dominovať – maliny a pistácie. Luci za svoju inšpiráciu označila mesto New York. Mirkina 3D poschodová torta bude inšpirovaná horami a čo sa chutí týka v torte použije letné ovocie, čokoládu, oriešky a tatranský alkohol. Finálová torta Timi bude mať kávovú príchuť a ozdobí ju čokoládovými dekoráciami. Tomáš ešte nebol, čo sa chutí jeho finálovej torty týka, rozhodnutý stopercentne, ale v hre sú najmä exotické chute a čokoládová ganáž.

V poradí tretieho majstra pekára spoznáme 10. decembra. Víťazom prvej série sladkej šou sa stal Bratislavčan Miroslav „Miňo“ Macuľa. Ani po víťazstve v šou však programu zbohom nedal a už v 2. sérii sa stal pravou rukou odbornej garantky programu, cukrárky Natache Pacal, ktorá má okrem iného pod palcom aj jednotlivé výzvy v šou.

V 2. sérii šou Pečie celé Slovensko zvíťazila...
V 2. sérii šou Pečie celé Slovensko zvíťazila...
+21V 2. sérii šou Pečie celé Slovensko zvíťazila...

Žezlo víťazky po ňom prebrala Lucka Gyenesová, ktorá si vďaka šou splnila jeden zo svojich životných snov – účtovníctvo, ktorému sa venovala, zavesila na klinec a otvára si svoju cukrárenskú výrobňu v Nových Zámkoch – viac tu.

Kto sa podľa vás stane víťazom 3. série Pečie celé Slovensko? Hlasujte za vášho favorita!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...