Dobrá pôda pod nohami pre herečku Zuzanu Mauréry? Pri práci najviac ocení, ak... a nový seriál jej to splnil

Diváci si ju pamätajú zo seriálových projektov ako Tajné životy, Panelák, ale tiež Odsúdené, Oteckovia a naposledy Prokurátorka. Herečka Zuzana Mauréry sa objaví aj v novinke verejnoprávnej televízie.

31.12.2023 08:16
Zuzana Mauréry Foto:
Herečka Zuzana Mauréry na premiére filmu Jej telo v Prahe.
debata (1)

„Vždy si vážim seriály, ktoré sú pripravené a ktoré sú dopísané, keď do toho vstupujete, lebo to už nie je pravidlo,“ povedala v rozhovore herečka.

Zuzana Mauréry Čítajte viac Zuzana Mauréry trávi Vianoce inak, ako väčšina Slovákov: Od smrti otca si s mamou urobili novú tradíciu

Osemdielny výpravný historický seriál Čas nádejí, na ktorom režisér Ján Sebechlebský spolupracoval s autorkou Scarlett Čanakyovou, sa pripravoval šesť rokov. „Ale toľko tá príprava trvá, takýto projekt, keď sa má dobre pripraviť, tak potrebuje svoj čas,“ hovorí o svojej skúsenosti so seriálovou tvorbou Mauréry.

Zuzana Mauréry a jej podoba v seriáli... Foto: TV JOJ
prokurátorka, mauréry, Zuzana Mauréry a jej podoba v seriáli Prokurátorka.

K novinke Čas nádejí podčiarkla, že na tomto projekte bolo cítiť pripravenosť a profesionálny prístup. „Nič vás nezaskočí, viete, ako sa to skončí, akú máte dejovú linku, s kým budete pracovať, ako to bude vyzerať, a potom my herci môžeme robiť tú nadstavbu nad tým. To je dobrá pôda pod nohami. Veľmi si cením, že RTVS ešte vyvíja seriály, ktoré prejdú všetkými procesmi,“ dodáva herečka.

Zuzana Mauréry počas premiéry v Bratislave.
Tomáš Töpfer ako František Kriegel a Zuzana...
+15Herečka Zuzana Mauréry na premiére filmu Jej...

Mauréry tiež oceňuje fakt, že seriálová tvorba verejnoprávnej televízie má svojich dramaturgov. „To je taká podstatná funkcia, ktorá tomu všetkému dáva zmysel a ťah na bránku, že o čom to je. Rada pracujem v projektoch, kde je toto všetko obsiahnuté, vykomunikované a je to upratané. Potom my herci môžeme pracovať,“ uzavrela herečka.

Svoje herectvo predvedie Zuzana Mauréry v novom pôvodnom slovenskom seriáli, ktorý bude vysielať Jednotka od 7. januára.

Dlho som hrala len aupairku alebo prostitútku, na iné úlohy som si musela počkať
Video
Zdroj: TV Pravda
1 debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #tvorba #Zuzana Mauréry #Čas nádejí

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...