Dánsko bude mať vlastnú verziu seriálu Koruna: hlavnou hrdinkou bude kráľovná, ktorá pôvodne korunu získať nemala

V Dánsku sa pripravuje obdoba populárneho seriálu Koruna, ktorého hlavnou hrdinkou bude kráľovná Margaréta II.

20.01.2024 14:00
17372735 Foto:
Dánska kráľovná Margrethe II na zábere z roku 2001.
debata

Zámer ohlásili producenti týždeň po tom, ako panovníčka po viac ako pol storočí na tróne abdikovala a odovzdala vládu svojmu synovi Frederikovi. Seriál nazvaný Af Guds näde (Z božej milosti) pripravuje stanica TV2 a spoločnosť Sam Productions, ktorá stála aj za úspešným seriálom Vláda, napísal denník The Guardian.

Dánsky kráľ  Frederik X. a kráľovná Mary Čítajte viac Šaty pre novú kráľovnú! Voľba očarujúcej Mary pre historický okamih? Elegantná biela so štipkou výnimočnosti

Seriál Koruna na streamovacej platforme Netflix sledoval osudy britskej kráľovskej rodiny od nástupu kráľovnej Alžbety II. na trón až po sobáš princa Charlesa (súčasného kráľa Karola III.) s Camillou Parkerovou-Bowlesovou. Posledná, šiesta séria Koruny mala premiéru vlani pred koncom roka.

Dánsky kráľ  Frederik X. a kráľovná Mary na...
Dánsky kráľ  Frederik X. a kráľovná Mary na...
+5Dánsky kráľ  Frederik X. a kráľovná Mary na...

Dánsky seriál sa má začínať narodením neskoršej kráľovnej Margrethe v roku 1940 a bude rozprávať o osudoch členov vládnuceho rodu a kráľovského dvora. Vysielať by sa mohol od budúceho roka.

Kráľovná Margaréta Čítajte viac Zlozvyk, ktorý ju sprevádzal celý život! Ani si netipnete, koľko cigariet denne vyfajčila kráľovná Margaréta

„Ako malá princezná nebola predurčená na to stať sa kráľovnou, ale časy sa zmenili a bola z nej skvelá panovníčka. Teraz nastala chvíľa ten nádherný príbeh rozprávať a nahliadnuť vďaka nemu tam, kam sme predtým nahliadnuť nemohli,“ uviedla výkonná producentka Meta Louise Foldagerová Sörensenová.

zväčšiť Dánska kráľovná Margrethe II prichádza na... Foto: SITA/AP, Keld Navntoft
Denmark Royals Dánska kráľovná Margrethe II prichádza na novoročný banket.

V čase narodenia Margrethe boli ženy z nástupníctva vyňaté, zmena dánskej ústavy ale nakoniec znamenala, že po smrti kráľa Frederika IX. sa jeho dcéra mohla v roku 1972 vo svojich 32 rokoch ujať vlády.

Margrethe II. svoju abdikáciu prekvapivo ohlásila na Silvestra, o dva týždne neskôr sa vlády ujal jej najstarší syn, teraz kráľ Frederik X.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #Televízia #Dánsko #osud #koruna #kráľovná Margaréta II. #princ Frederik #panovníčka

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...