Takáto rola príde herečke len raz za život, hovorí Klára Issová o Zrade. Nakrútiť ju bolo ako bežať denne maratón

Príchod nového seriálu na obrazovkách televízie Markíza sa niesol v znamení triumfu. Zrada, ktorá vznikla podľa britskej predlohy, dala veľkú hereckú príležitosť Kláre Issovej. Česká herečka navštívila pred pár dňami redakciu Pravdy.

13.02.2024 00:00
debata (4)
Zrada bola najväčšia výzva, akú som v mojej hereckej kariére dostala
Video
Zdroj: TV Pravda

Issová zavítala do redakcie hneď po návšteve rannej šou v Záhorskej Bystrici, no prišla skvelo naladená a s úsmevom. Ako sama hovorí, už dávno sa nastavila na to, aby bolo z nej ranné vtáča. Pri hereckej profesii, keď sa často jazdí na pľac o piatej ráno, sa to určite hodí.

Zrada, Doktorka Fosterová Čítajte viac Divácka lahôdka so špičkovými hercami: Pozrite si, ako vyzerá Zrada v britskom origináli

Držiteľka Českého leva stvárnila titulnú ženskú postavu v novom seriáli Zrada, ktorý vznikol na základe predlohy Doktorka Fosterová. Ako prezradila pre reláciu Ide o nás, kvôli markízackemu projektu sa presídlila na niekoľko mesiacov na Slovensko. „Nie je to tak často, aby človek odišiel na štyri a pol mesiaca z domu, ale tu to nešlo inak. Bola to hlavná postava a celý príbeh sa rozpráva skrz jej pohľad, jej vnímanie celej situácie,“ vysvetlila Issová.

Herečka Klára Issová navštívila redakciu Pravdy.
Herečka Klára Issová na archívnom zábere.
+11Herečka Klára Issová a herec Milan Ondrík...

Pre rolu Evy Polákovej sa musela naučiť slovenské repliky a tých bolo naozaj požehnane. Zrada je totiž plná dialógov, čo pri desiatich epizódach pre Issovú znamenalo poriadny nápor na pamäť, ale aj tréning výslovnosti či akcentu. Okrem toho sa denne aj niekoľkokrát menili lokácie, nakrúcalo sa na Slovensku aj v Rakúsku a Issová strávila pred kamerou pravdepodobne najväčšie množstvo času zo všetkých obsadených hercov. To však nie sú hlavné dôvody, prečo vníma úlohu v novom seriáli ako jednu z výnimočných.

zväčšiť Herečka Klára Issová navštívila redakciu Pravdy. Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Herečka Klára Issová navštívila redakciu Pravdy. Herečka Klára Issová navštívila redakciu Pravdy.

„Bola to najväčšia výzva, akú som zatiaľ dostala. Aj Braňo Mišík, ktorý bol skutočne úžasný režisér, hovoril, že takáto rola príde herečke raz za život. A že sa to už nemusí nikdy zopakovať. V Eve som mohla predviesť naozaj strašne veľa. Rozličné emócie – tú emočnú krivku, ktorou prechádza,“ skonštatovala pred kamerami TV Pravda Klára Issová.

1 Čítajte viac Priať manželovi lásku k inej žene bola pre mňa utópia. Ale ten, kto sa zamiluje, si to musí prežiť, liek neexistuje

Podľa českej herečky sa tvorcovia snažili trochu iný pohľad na prežívanie rozpadu vzťahu a straty intimity. Nebude to vždy príjemný pohľad, naznačila Issová. Dôležité však bolo tiež zbúrať tabu a predsudky okolo tém ako je dôvera, nevera, klamstvo či pomsta. Zrada podľa nej otvára aj otázku rovnosti žien a mužov a najmä ich vnímania okolím pri hraničných situáciách.

zväčšiť Herečka Klára Issová a herec Milan Ondrík... Foto: TV Markíza
Klára Issová a herec Milan Ondrík Herečka Klára Issová a herec Milan Ondrík stvárnili hlavné postavy v projekte Zrada.

„Keď bol muž neverný, koľkokrát ho iní potľapkali po pleci a povedali mu, si dobrý. Keď bola neverná žena, väčšinou sa o nej hovorilo veľmi pejoratívne. Aj toto sme chceli pomenovať. Ukazujeme, ako sa žena bráni, keď zistí neveru. A ono to pôsobí, že tá žena je proste krutá, hnusná a zlá. Ale často zabúdame, čo tomu predchádzalo,“ vysvetlila Issová.

Ivana Chýlková Čítajte viac Hovorili, že som arogantná, keď som povedala nie, priznala Ivana Chýlková. Rokmi sa už naučila...

Klára, ktorú diváci môžu poznať aj zo snímok ako Indiánske leto, Všetko alebo nič či Známi neznámi, si v relácii zaspomínala aj na rozvod vlastných rodičov a prezradila, aké sú jej vlastné osobné emócie či skúsenosti v súvislosti s nevydarenými vzťahmi. Zhovárali sme sa aj o rovnosti mužov a žien v hereckej profesii. Klára odpovedala aj na otázku, či sa nebojí, že sa novou postavou divákom znepáči a začnú ju vnímať negatívne. Všetko a omnoho viac si pozrite v našom video-rozhovore vyššie alebo vypočujte vo forme podcastu.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #nevera #pomsta #rola #Zrada #Klára Issová #Braňo Mišík

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...