Nie sme úprimní sami k sebe, tobôž nie k okoliu. Rola v Zrade ma naučila prijať aj temné emócie, hovorí hviezda seriálového fenoménu

Z nového markízackeho seriálu je divácky fenomén. Aj tretia epizóda projektu Zrada doslova ovládla obrazovky a prilákala k nim státisíce divákov.

21.02.2024 00:00
debata (2)
Klára Issová: Často nie sme úprimní, ani sami k sebe, nehovoriac o okolí
Video
Zdroj: TV Pravda
Projekt, ktorý vznikol na základe seriálu Doktorka Fosterová z produkcie BBC, priniesol do slovenskej pozornosti predovšetkým známu českú herečku Kláru Issovú. Samozrejme, že divákom nie je neznáma. No v Zrade pod režisérskou taktovkou Braňa Mišíka dostala priestor, aký sa nepošťastí každej herečke. Aj rola Evy Polákovej, ktorú stvárňuje, je napísaná tak, že v nej má veľký herecký priestor. Herečka Klára Issová navštívila redakciu Pravdy. Čítajte viac Takáto rola príde herečke len raz za život, hovorí Klára Issová o Zrade. Nakrútiť ju bolo ako bežať denne maratón

Issová, ktorá sa pred pár týždňami objavila aj na návšteve v redakcii Pravdy, hovorila o nakrúcaní projektu v relácii Ide o nás. Na otázku, či ju nemrzí, že takúto výnimočnú profesionálnu príležitosť dostala pred televíznou a nie filmovou kamerou, odpovedala Klára Issová tiež.

zväčšiť Herečka Klára Issová a herec Milan Ondrík... Foto: TV Markíza
Klára Issová a herec Milan Ondrík Herečka Klára Issová a herec Milan Ondrík stvárnili hlavné postavy v projekte Zrada.

„Myslím si, že seriály sa dnes nakrúcajú rovnako kvalitne ako filmy. Autori tých scenárov dokážu vytvoriť príbeh, ktorý je taký napínavý, že ho chcete sledovať ďalej a vedieť, čo sa stane. Sledujete ten život postáv, ako sa odvíja a čo robia. Je to trochu iný formát, ale myslím si, že skvelý. Som rada, že ako herci máme dnes na výber. A keď sa budú točiť také kvalitné seriály, ako sa dnes robia, tak je to pre hercov len dobre,“ uviedla rodáčka z Prahy.

Vytoč môjho agenta, Klára Issová Čítajte viac Obľúbili ste si Kláru Issovú v Zrade? V novom seriáli sa predstaví v úplne inej polohe

Issová priznala, že postava v Zrade asi nebude divákom sympatická a rozhodne nerobí len správne veci, s ktorými ľudia budú súhlasiť. „Hovorila som si tak pre seba, že táto postava mi prišla preto, aby som dokázala prijať aj tie tienisté stránky samej seba. Pretože nikto z nás nie je dokonalý. Všetci máme v sebe čertíkov a hnev a zlosť, aj žiarlivosť a pomstychtivosť. Ale snažíme sa to maskovať a nepriznáme to. Nie sme niekedy úprimní, ani sami k sebe, nehovoriac o okolí,“ zamyslela sa česká herečka, ktorej na televíznej obrazovke sekunduje Milan Ondrík ako manžel.

Herečka Klára Issová navštívila redakciu Pravdy.
Herečka Klára Issová na archívnom zábere.
+11Herečka Klára Issová a herec Milan Ondrík...

Issová si myslí, že aj temné emócie sú súčasťou nášho života. „My im hovoríme negatívne, ale je to škoda. Lebo aj hnev vám niekedy pomôže – napríklad sa brániť, alebo utiecť. Aj tieto emócie majú svoj význam, akurát ide o to, aby sme to my ako ľudia dokázali vybalansovať a nepoužívali ich negatívnym spôsobom,“ pokračovala.

„Táto postava bola pre mňa fantastická v tom, že som skrze ňu dokázala pochopiť, že ľudia dokážu prežívať aj takéto emócie, alebo sa chovať škaredo, dokonca hnusne. Pretože tie pocity sú také silné, že si nedokážu pomôcť. Skrze každú postavu mám pocit, že dokážem lepšie chápať moje okolie, samu seba, ale aj ostatných,“ uviedla pre Pravdu Issová. Celý rozhovor si pozrite vo videu vyššie.

zrada, Čítajte viac Neskutočné, čo najnovší markízacky seriál má na konte: Zdrvujúca porážka konkurencie

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #strach #seriál #žiarlivosť #emócia #Zrada #Klára Issová

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...