Nechcem byť stará žena, ktorá hovorí za našich čias to bolo lepšie, vraví 76-ročná Švandová. Nezľakne sa babičky, protivnej svokry ani Sex O'Clock

Pricestovala do Bratislavy, aby predstavila novú českú komédiu, ale herečku Janu Švandovú majú diváci možnosť vidieť aj inde.

05.03.2024 00:00
debata
Nechcem byť ženou, ktorá hovorí za našich čias to bolo lepšie, vraví Jana Švandová.
Video
Zdroj: TV Pravda

Známa česká herečka patrí stále medzi vyťažených umelcov a od filmu sa v posledných rokoch presunula aj k televízii. Popri novinke Matka na úteku, kde si zahrala postavu mamy a svokry, sa objavuje napríklad ako babička v seriáli Sex O'Clock na Voyo.

Alex Lundqvist a jeho manželka Keytt Lundqvist Čítajte viac Najkrajšia žena sveta stojac nad ním hore bez, tak spomína na štart slávnej kariéry: O pár rokov si švédsky model vzal ženu, s ktorou láska kvitne dodnes

„Mňa to veľmi baví, pracovať s mladými ľuďmi. Mladými režisérmi a hercami. Ale okrem iného je tá postava babičky v seriáli veľmi zaujímavá,“ vysvetlila pre Pravdu Švandová. Podľa nej sa často dnes staršia generácia oháňa slovami ako „za nás bolo lepšie a za nás to bolo kvalitnejšie“.

Česká a výlučne ženská delegácia filmu Matka na...
Na film Matka na úteku sa prišla pozrieť aj...
+3Mirka Hrináková s mamou a Adamom Štrbom.

Ona vraj nemá také tendencie, skôr naopak – snaží sa podobným výrokom vyhnúť. „Každá doba má niečo do seba. Prináša to svoje a tvorcovia sa snažia v danej dobe, aby vytvorili skutočne dobré diela. A podľa mňa sa im to darí,“ doplnila.

Zľava: Herečky Lenka Vlasáková, Jana Švandová,... Foto: Martin Hesko
bontonfilm-premiera-matka-na-uteku herecky Zľava: Herečky Lenka Vlasáková, Jana Švandová, Petra Hřebíčková a Elizaveta Maximová.

Vo filmovej novinke Matka na úteku si zahrala postavu mamy hlavnej hrdinky a tiež pomerne neoblomnej svokry pre jej umelecky založeného manžela. „Je to príbeh súčasnej ženy, ktorá sa v tom živote hľadá. Je to silná téma, s ktorou sa mnohé súčasné ženy dnes stretávajú. Myslím si, že to nie je len ženský film, ale že to je film o problémoch, s ktorými sa stretávame všetci,“ zauvažovala Jana Švandová, ktorá vraj narozdiel od svojej postavy iným do života nehovorí. Ani vlastnému synovi.

„Bolo obdobie, keď som sa snažila. Ale dnes je to dospelý muž, má svoju rodinu. A ak som mu dala nejaké skúsenosti, určite ich používa pri výchove svojich detí.“

Herečka Jana Švandová a herec Ján Révai v... Foto: VOYO
jana-svandova-jan-revai-sex-o-clock-serial Herečka Jana Švandová a herec Ján Révai v seriáli Sex O'Clock.

Celý rozhovor si pozrite vo videu vyššie. A tu si môžete pozrieť aj rozhovor s herečkou Petrou Hřebíčkovou.

Od troch vlastných detí utekám len k filmu a herectvu, hovorí Petra Hřebíčková
Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #rola #Jana Švandová #Sex O'Clock #Matka na úteku

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....