Telo mi povedalo nie, prehovorila o náročnom období Petra Hřebíčková. V kinách má tri filmy a hovorí: Toto je moje šťastné obdobie

Nedávno sa v kinách objavila vo filme, v ktorom stvárnila ženu s povinnosťami nad hlavu a rozhodnutím, že si od všetkého (aj od najbližších) dá pauzu.

13.03.2024 00:00
Petra Hřebíčková Foto:
Herečka Petra Hřebíčková na premiére filmu Matka na úteku vo februári 2024.
debata

Česká herečka Petra Hřebíčková sa priznala, že aj ona mala v živote obdobie, keď nedokázala povedať, že potrebuje pauzu. Nebol na ňu čas aj kvôli deťom. „Zistila som, že byť empatická, stále ponúkať pomoc a rozmaznávať si ľudí okolo seba nie je dobré, čo robí predovšetkým moja postava. Je potrebné sám seba nejakým spôsobom zazdrojovať a o tom bol ten film. Podobné veci som prežívala aj ja, sama som sa musela nájsť – dať si pauzu, robiť veci, ktoré človek chce robiť, dokázať si aj odpočinúť,“ dodala 44-ročná herečka a hlavná hrdinka filmu Matka na úteku.

Sex O’Clock Čítajte viac Nechcem byť stará žena, ktorá hovorí za našich čias to bolo lepšie, vraví 76-ročná Švandová. Nezľakne sa babičky, protivnej svokry ani Sex O'Clock

Hřebíčková mala v osobnom živote obdobie, keď si jej telo povedalo „nie“, svoju úlohu v tom zohral aj problém so štítnou žľazou. „Ani k lekárovi som nezašla, všetko som dávala za vinu únave a tomu, že je to výsledok náročného obdobia. Máme tri malé deti, nedokázala som si urobiť čas pre seba. Je to aj tým, že nemáme po ruke babičky a deduškov, sú perfektní, ale sú ďaleko. Snažíme sa to zvládať s manželom sami a niekedy je to dosť náročné,“ vysvetlila česká herečka.

Lenka Vlasáková a Petra Hřebíčková vo filme...
Herečka Petra Hřebíčková si obliekla výrazný...
+10Herečka Petra Hřebíčková na premiére filmu...

Momentálne však prežíva svoje šťastné obdobie, hoci divák a fanúšik českých filmov by mohol mať pocit, že sa vlastne nezastaví. V slovenských kinách sú totiž momentálne dva nové filmy, v ktorých blondínka účinkuje a prichádza ďalší. Po Frantovi mimozemšťanovi a Matke na úteku sa do kín vo štvrtok dostáva aj Sladký život.

bontonfilm-premiera-matka-na-uteku Petra Hrebickova Čítajte viac Doma už tri deti, v kinách hrá matku na úteku. Herečka Petra Hřebíčková prezradila, kam uteká od vlastných ratolestí

Mama troch detí sa tentoraz predstaví po boku Vladímira Polívku, ktorý stvárňuje bývalého hokejového reprezenta. Hřebíčková je v novej komédii lekárka Magda, ktorá s ním kedysi strávila jednu noc a do jeho života tentoraz vstupuje ako chirurgička, ktorá mu má transplantovať nové srdce. So srdcom sa však pohrá aj inak, ako len so skalpelom v ruke.

Od troch vlastných detí utekám len k filmu a herectvu, hovorí Petra Hřebíčková
Video
Zdroj: TV Pravda

Hřebíčková však zdôrazňuje, že jej práca umožňuje nakrúcať niekoľko dní či týždňov, no potom byť zase pár mesiacov doma. „Moja profesia je skvelá v tom, že si, chvalabohu, môžem vyberať. Je to moje šťastné obdobie, bola by som rada, keby vydržalo,“ uzavrela.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Telo #matka #rola #komédia #vyčerpanie #Petra Hřebíčková

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...