Podoba vyráža dych: Hviezda Duny nakrúca biografiu Boba Dylana, prvé momentky paparazzov sú tu

Po niekoľkoročnom odklade kvôli pandémii covidu-19 a štrajkom v Hollywoode sa začalo nakrúcanie filmu o americkom kultovom hudobníkovi a držiteľovi Nobelovej ceny za literatúru Bobovi Dylanovi.

28.03.2024 00:00
debata
Herec Timothee Chalamet na zábere z nakrúcania... Foto: Profimedia
Timothee Chalamet Herec Timothee Chalamet na zábere z nakrúcania A Complete Unknown - snímky, v ktorej stvárňuje Boba Dylana.

Režisér James Mangold sa zameral na hudobníkovu rannú éru v 60. rokoch minulého storočia, keď so 16 dolármi vo vrecku prišiel stopom z Minnesoty do New Yorku, aby sa stretol so svojím folkovým idolom Woodym Guthriom a prerazil ako pesničkár. Snímka má pracovný názov A Complete Unkown (Úplne neznámy) a zatiaľ nie je jasné, kedy pôjde do kín.

Books-Bob Dylan Čítajte viac Bob Dylan predal panstvo na Škótskej vysočine: Táto krása vyšla nového majiteľa vyše 4 milióny libier, nazrite s nami aj dovnútra

Prvé fotografie z nakrúcania sa začali v médiách šíriť ešte minulý týždeň, pričom každým dňom pribúdajú nové a nové zábery. Dôvodom je nepochybne aj obsadenie titulnej úlohy. Tvorcovia ju totiž zverili hercovi Timotheé Chalametovi, ktorého aktuálne môžu diváci vidieť v kinách v pokračovaní snímky Duna.

Herec Timothee Chalamet na zábere z nakrúcania... Foto: Profimedia
Timothee Chalamet Herec Timothee Chalamet na zábere z nakrúcania A Complete Unknown - snímky, v ktorej stvárňuje Boba Dylana.

Chalamet sa radí medzi najväčšie hviezdy súčasnej kinematografie a výrazný záujem získava aj vďaka silnej fanúšikovskej základni. Aj na newyorskom nakrúcaní údajne jeho prítomnosť prilákala desiatky fanúšičiek a fanúšikov.

Momentky reportérov, ktoré zatiaľ obleteli médiá, zachytili herca oblečeného v pre hudobníka vtedy typickej zastrčenej košeli, džínsoch, kožených topánkach a koženej bunde. Popri denných záberoch pribudli aj fotografie z nočného nakrúcania, na ktorých má Timotheé paradoxne „slnečné“ okuliare. Jeho podobnosť Dylanovi je však tým pádom ešte výraznejšia.

Herečka Zendaya bola absolútnym magnetom...
Režisérka Greta Gerwig sa objavila na premiére...
+27Herečka Florence Pugh v kreácii Valentino.

„Keď si herci oblečú kostým, z budovania filmového sveta sa zrazu stane veľmi osobná záležitosť. Textúra dobového oblečenia, jeho tvar, ako sedí na tele – to všetko pomáha hercovi vcítiť sa do doby,“ povedala stanici BBC divadelná kostymérka Maggie Flaniganová, ktorá často pracuje na historických dielach.

zväčšiť Herec Timothee Chalamet v kreácii Prada. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herec Timothee Chalamet v kreácii Prada. Herec Timothee Chalamet v kreácii Prada.

Zrejme najdôležitejším aspektom filmu však bude hudba a tvorcovia sľubujú, že nesklame. „Keď film konečne vyjde, ľudí budú šokovaní, pretože budú mať pocit, že počujú spievať Boba Dylana, povedal magazínu People Chalametov hlasový kouč Eric Vetro. "Timothée má až prapodivnú schopnosť nielen napodobniť, ale skutočne do (hlasu) vdýchnuť život. Stelesňuje Dylana, aký v tom veku bol,“ uviedol Vetro.

Timothee Chalamet, Zendaya a Austin Butler Čítajte viac Hviezdy Duny vzali útokom Londýn, ale tušili ste, ktorá z nich je najbohatšia? Krásna Zendaya, fešák Chalamet či veterán Brolin?

„Strávil som v (Dylanovej) spoločnosti niekoľko okúzľujúcich dní. Mám scenár, ktorý osobne doplnil poznámkami a ktorý si nesmierne cením,“ uviedol podľa stanice CNN režisér Mangold. „Najlepšie životopisné filmy podľa mňa neukazujú život človeka od kolísky po hrob, ale sústredia sa na jeden konkrétny moment,“ dodal.

Vo filme sa okrem Dylana objaví množstvo osobností, s ktorými sa skutočný Dylan v 60. rokoch stýkal – napríklad pesničkárku Joan Baezovú, s ktorou mal Dylan dlhodobý vzťah, bude hrať Monica Barbaro, hudobníka Johnnyho Casha hrá herec Boyd Holbrook a speváka Petea Seegera stvárni Edward Norton, ktorý v úlohe nahradil Benedicta Cumberbatcha, píše BBC.

Chalamet nie je zďaleka prvý herec, ktorý stvárnil legendárneho hudobníka a skladateľa Boba Dylana. V minulosti si ho na plátne zahralo už niekoľko známych hercov a dokonca herečiek – medzi inými napríklad aj dvojnásobná držiteľka Oscara Cate Blanchett.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bob Dylan #nakrúcanie #podoba #Timothee Chalamet

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...