Kam až je schopný človek zájsť, keď sa mu rúca svet? Zrada kontra Klamstvo! Ktorý seriálový hit bol lepší?

Pod oba divácky úspešné seriály Markízy sa podpísal režisér Braňo Mišík, tvorcovia na slovenské obrazovky preniesli adaptácie zahraničných hitov. Ktorý seriál zabodoval u vás viac? Hlasujte!

16.04.2024 12:00
maštalír koláž Foto:
Milan Ondrík a Klára Issová v Zrade - Tomáš Maštalír a Monika Horváthová v Klamstve.
debata (2)

Zrada sa dostala k divákom vo februári a jej finálnej časti sa dočkali v pondelok večer. Osudy dvoch rozhádaných manželov v podaní Kláry Issovej a Milana Ondríka sa postarali o vyhrotený príbeh, ktorého koniec mnohých prekvapil.

Klára Issová o seriáli Zrada
Video

O čom bola Zrada?
Doktorka Eva Poláková je úspešná žena. V menšom meste má dobrú prácu, kolegovia aj pacienti si ju vážia. S milujúcim manželom Jakubom (Milan Ondrík) a synom Tomim žijú ako šťastná, aj keď zaneprázdnená rodinka. Idylický obraz sa ale rozpadne, keď Eva odhalí manželovu neveru. Odhaľovanie zrady jej najbližších vyústi do dramatických situácií a nepredvídateľného záveru, o ktorý sa postará aj ich spoločný 15-ročný syn Tomi. Jeho zmiznutím sa seriál skončil. Zrada bola slovenskou adaptáciou psychologickej drámy Doktorka Fosterová, ktorú v roku 2015 napísal scenárista Mike Bartlett, licenciu na vytvorenie vlastnej verzie seriálu získala Markíza od BBC Studios.

O svojej úlohe v Zrade Klára Issová povedala: "Bola to najväčšia výzva, akú som zatiaľ dostala. Braňo Mišík – úžasný režisér a veľký perfekcionista, podobne ako ja – mi povedal: Takáto rola príde herečke raz za život a už sa to nikdy nemusí zopakovať. Povedal mi, že v tejto úlohe môžem predviesť veľmi veľa, množstvo rôznych emócií. A mal pravdu – celý rozhovor čítajte tu.

zväčšiť Seriál Klamstvo - M. Horváthová a T. Maštalír. Foto: TV Markíza
klamstvo, maštalír, horváthová, Seriál Klamstvo - M. Horváthová a T. Maštalír.

Seriál Klamstvo sa k divákom dostal vo februári 2023. Popri Tomášavi Maštalírovi v ňom zažiarila herečka Monika Horváthová. Pred kamerami skvelo rozohrala napínavý príbeh učiteľky gymnázia Laury Kalasovej, ktorá prijme pozvanie na rande od sympatického lekára Andreja v podaní Tomáša Maštalíra. Po prvom rande ho Laura konfrontuje s obvinením zo znásilnenia. To so sebou prinesie sériu nepredvídateľných udalostí aj jej následné obvinenie z vraždy. Seriál Klamstvo zobrazoval tému znásilnenia z pohľadu obete aj vinníka, išlo o adaptáciu britského seriálového hitu Liar.

Kristína Sisková o Zrade
Video
Ivana Kuxová v seriáli Klamstvo.
Alena Ďuranová v seriáli Klamstvo.
+8Ľuboš Kostelný v seriáli Klamstvo.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #seriál Klamstvo #seriál Zrada

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...