Otec v nej prebudil vášeň k lietaniu, o muža svojho života prišla pri desivej tragédii s padákom. Kto je krásna Kasia Smutniak?

Už roky patrí medzi vyhľadávané filmové herečky v Taliansku. Nechýbala ani na práve prebiehajúcom festivale v Ríme. Poľská rodáčka Kasia Smutniak, ktorá začínala ako modelka, má skutočne zaujímavý životný príbeh.

23.10.2023 18:29
Kasia Smutniak Foto: ,
Poľsko-talianska herečka Kasia Smutniak na filmovom festivale v Ríme uviedla film "Mur"
debata

Narodila sa v poľskej Pile do rodiny vojenského pilota, ktorý slúžil v poľských ozbrojených silách. Otec ju priviedol k lietaniu, ktoré bolo jednou z jej vášní a už ako šestnásťročná si urobila licenciu na lietanie na bezmotorových lietadlách. V tom čase sa tiež rozbiehala jej modelingová kariéra.

Monica Bellucci a režisér a producent Tim Burton Čítajte viac Zamilovaná Monica Bellucci urobila veľký krok: Našla som muža, teraz vám ho ukážem... na festivale v Ríme ohúrili láskou

Kasiu objavili ako pätnásťročnú, o rok neskôr už pracovala ako modelka vo viacerých krajinách a zároveň uspela v poľskej súťaži krásy. S dovŕšením plnoletosti sa Kasii otvorili nielen možnosti pracovné, ale aj cesta k tomu, aby sa osamostatnila. Modeling ju celkom logicky priviedol do Talianska, kde však zároveň začala koketovať so svojou ďalšou vášňou – herectvom. Tomu sa venovala už od útleho veku, vystupovala v školských predstaveniach či na besedách.

Poľsko-talianska herečka Kasia Smutniak na...
Poľsko-talianska heerčka Kasia Smutniak na...
+9Poľsko-talianska herečka Kasia Smutniak na...

Prvú rolu v talianskej produkcii získala už v roku 2000 a postupne sa jej kariéra pred filmovou kamerou rozbehla. V roku 2003 stretla na nakrúcaní Pietra Tariconeho, herca, moderátora a televízneho zabávača, s ktorým si okamžite padli do oka a začali spolu randiť. V roku 2004 sa im narodila dcérka Sophie, dvojica sa však napriek tomu v roku 2008 rozišla. No iba nakrátko, aby sa potom k sebe vrátili.

zväčšiť Herečka Kasia Smutniak a jej partner Pietro... Foto: Profimedia
Kasia Smutniak a jej partner Pietro Taricone Herečka Kasia Smutniak a jej partner Pietro Taricone na zábere z roku 2010 počas premiéry filmu From Paris with Love.

V roku 2010 sa však odohrala hrozná tragédia. Partneri, ktorí obaja milovali lietanie a adrenalínové športy, sa v talianskej Umbrii rozhodli podniknúť zoskok padákom, ale Pietrovi sa padák podarilo otvoriť až 100 metrov nad zemou. To už bolo príliš nízko a napriek tomu, že nezomrel okamžite pri páde. Početným zraneniam, ktoré pri páde na zem utrpel, napokon podľahol.

675275457 Čítajte viac Krásou vyrážala dych, talentom bodovala už ako mladá: Osud francúzskej hviezdy ukončil brutálny útok žiarlivého milenca

Kasia Smutniak pritom v roku 2010 zažila jeden z najväčších profesionálnych úspechov, keď sa objavila v oceňovanej snímke From Paris with Love. K nim pribudli neskôr ďalšie, pričom poľská rodáčka sa zaradila medzi najobsadzovanejšie herečky v Taliansku. V roku 2016 si zahrala vo filme Úplní cudzinci, ktorého verzie sa neskôr nakrúcali aj v ďalších krajinách – vrátane Slovenska. Tu vznikla snímka Známi neznámi a postavu Evy, ktorú Smutniak stvárnila v talianskom origináli, si strihla v tom domácom česká herečka Klára Issová.

zväčšiť Dizajnér Pierpaolo Piccioli z ateliéru... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Pierpaolo Piccioli z ateliéru Valentino a herečka Kasia Smutniak Dizajnér Pierpaolo Piccioli z ateliéru Valentino a herečka Kasia Smutniak v kreácii Valentino.

Kasia sa niekoľko rokov po tragickej smrti svojho partnera zoznámila s producentom Domenicom Procaccim, s ktorým má syna Leoneho. Narodil sa v roku 2014. Dvojica z umeleckej brandže sa v roku 2019 zosobášila. Kasia aj dnes patrí medzi obsadzované herečky a tiež ikony štýlu. Svedčí o tom aj jej spolupráca so značkou Valentino či podoby, aké predvádza na spoločenských podujatiach a premiérach. Jej modelingová minulosť a krása urobili svoje. Viac v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #krása #festival #herectvo #modeling #tragédia #talent #Kasia Smutniak

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...