Najsledovanejší pohreb v dejinách? Miliardy ľudí sledovali rozlúčku s Dianou, prvenstvo však drží...

Milióny ľudí v uliciach a dokonca možno niekoľko miliárd pri televíznych obrazovkách či monitoroch počítačov. To sa očakáva od pondelňajšieho pohrebu kráľovnej Alžbety II., ktorý sa koná v pondelok 19. septembra 2022.

19.09.2022 00:00
debata (1)

VIDEO: Najsledovanejšie pohreby v dejinách

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

Pondelkový štátny pohreb kráľovnej Alžbety II. budú v priamom prenose vysielať televízne stanice BBC, ITV a Sky a smútočný obrad bude možné sledovať okrem iného v zhruba 125 kinách po celej Británii.

Oznámili to už cez víkend britské úrady a kinematografická asociácia upozornila, že kapacita niektorých filmových sál je už úplne rezervovaná. Pohreb bude tiež možné vidieť na veľkoplošných obrazovkách v mnohých parkoch, na námestiach aj v katedrálach.

zväčšiť Vnúčatá kráľovnej Alžbety II. - v smere... Foto: SITA/AP, Yui Mok
Vnúčatá kráľovnej Alžbety II. Vnúčatá kráľovnej Alžbety II. - v smere hodinových ručičiek spredu v strede: Princ William, princ z Walesu, Peter Phillips, James, vikomt Severn, princezná Eugenie, princ Harry (stojí za truhlou), princezná Beatrice, Lady Louise Windsor a Zara Tindall sa zúčastnili na vigílii pri katafalku s pozostatkami ich starej mamy.

Hoci v prípade pohrebov nie je asi na mieste operovať so slovom rekord, za zmienku stojí, že rozlúčka s panovníčkou Veľkej Británie nepatrí medzi jediné ostrosledované udalosti svojho druhu. Svet moderných médií umožnil aj v minulosti zúčastniť sa ľuďom aspoň prostredníctvom obrazovky pri posledných rozlúčkach ďalších slávnych osobností, z ktorých niektoré pútali rovnakú (ba možno aj väčšiu) pozornosť ako v pondelok zosnulá Alžbeta II.

Britain Princess Diana Čítajte viac 2,5 miliardy ľudí po celom svete sledovalo pohreb princeznej Diany! Uskutočnil sa pred 25 rokmi

V rebríčku doposiaľ najsledovanejších pohrebov sa objavuje napríklad kráľovnina nevesta – princezná Diana, ale tiež slávny športovec alebo zástupca sveta šoubiznisu. O koho ide, pozrite sa v našom videu.

Princ Harry absolvoval vigíliu vo vojenskej...
Princ Harry na vigílii na pamiatku kráľovnej...
+12Lady Louise Windsor a princezná Eugenie...
Princ William a jeho manželka Kate, princezná z...
Vojvodkyňa Meghan sa ukláňa pred truhlou s...
+24Princ Harry (vľavo) a jeho manželka Meghan,...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pohreb #úmrtie #princezná Diana #kráľovná Alžbeta II.

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...