Ocko sa neopil, vznikol Happy New Year! Slávny hit od ABBA je sprievodcom Nového roka už 41 rokov

Písal sa prvý január 1981, keď sa objavila v európskom rádiovom éteri skladba Happy New Year od švédskej skupiny ABBA.

01.01.2023 08:28
ABBA: zľava - Bjorn Ulvaeus, Agnetha Faltskog,... Foto: ,
Členovia formácie ABBA: zľava - Bjorn Ulvaeus, Agnetha Faltskog, Anni-Frid Lyngstad a Benny Andersson spoločne na uvedení prvého z digitálnych koncertov ABBA Voyage v Londýne.
debata (1)

Pesnička však vznikla už skôr a fanúšikovia formácie ju mohli počúvať už od novembra predchádzajúceho roka. Práve vtedy totiž vyšiel aj album Super Trouper, na ktorý túto pesničku švédska štvorica umiestnila.

ABBA: zľava - Bjorn Ulvaeus, Agnetha Faltskog, Anni-Frid Lyngstad a Benny Andersson Čítajte viac So šedinami aj paličkou: ABBA opäť spolu, na verejnosti po 36 rokoch! Prilákala aj kráľov

Super Trouper bol siedmym štúdiovým albumom skupiny a na Britských ostrovoch sa stal najpredávanejším albumom roku 1980. V skladbe Happy New Year (teda Šťastný nový rok) hlavné vokály nahrala Agnetha Fältskog.

Autormi piesne, tak ako pri všetkých hitoch, bola dvojica Benny Andersson a Björn Ulvaeus. Vznikala v štúdiu Polar Music pod pracovným názvom Daddy Don't Get Drunk on Christmas Day (Ocko sa na Štedrý deň neopíja). Aj keď ju Benny a Björn zložili a nahrali už vo februári 1980 medzi prvými na tento album, anglická verzia piesne vyšla ako singel v Európe až v roku 1999.

Bjorn Ulvaeus a jeho partnerka Christina Sas Čítajte viac Toto je nová žena Björna Ulvaeusa z ABBY! Bola ona dôvodom rozvodu po 41 rokoch?

Skladbe patril hlavne prvý deň nového roka a obaja autori boli s jej výsledným tvarom veľmi spokojní aj napriek tomu, že v hitparáde nedosiahla vrcholné pozície. Ostala v tieni hitov Super Trouper a The Winner Takes It All, ktoré obe sa ako single dostali na prvé miesto anglickej hitparády.

Speváčka Cher a jej partner Alexander Edwards...
Herečka Demi Moore a šéfkuchár Daniel Humm na...
+15Raper Kanye West a herečka a modelka Julia Fox...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #história #hit #ABBA #Nový rok

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....