Spovedal Beatles aj Sinatru, v rádiu strávil 70 rokov! Zomrel najstarší dídžej z Hong Kongu

Vo veku 98 rokov zomrel najstarší rozhlasový dídžej z Hongkongu. Pre svojich poslucháčov vysielal viac ako 70 rokov, napísala ešte v nedeľu agentúra AFP.

17.01.2023 16:30
Ray Cordeiro Foto: ,
Dídžej Ray Cordeiro na zábere z mája 2021.
debata

Ako informovali hongkongské médiá, rozhlasový moderátor a dídžej Cordeiro utrpel vlani v januári mozgovú mŕtvicu a bol hospitalizovaný. Z jej následkov sa už nespamätal a v piatok zomrel.

Reinaldo Mario Cordeiro, známy medzi svojimi fanúšikmi ako „Strýček Ray“, bol v Hongkongu veľmi oceňovanou osobnosťou. Pomohol naštartovať kariéru mnohým miestnym hudobníkom a s najnovšími hudobnými trendmi zoznámil hneď niekoľko generácií hongkonských fanúšikov.

Princezná Diana na zábere z roku 1995. Čítajte viac Zamatové šaty princeznej Diany či dres LeBrona Jamesa idú do dražby. Budú z toho milióny?

Robil tiež rozhovory s mnohými popovými hviezdami, vrátane kapiel Beatles, Bee Gees, či speváčkou Ellou Fitzgeraldovou a spevákom Frankom Sinatrom. Vďaka dlhoročnej práci mal Cordeiro svoj zápis aj v Guinessovej knihe rekordov.

Cordeiro bol „v hongkonskej kultúre prominentnou postavou“, ktorá „veľmi významne prispela k našej hudobnej scéne“, ocenil najstaršieho DJ aj miestny minister kultúry. Rozhlasový moderátor sa narodil v Hongkongu v roku 1924 a bol piate zo šiestich detí rodiny portugalských imigrantov. Najskôr pracoval ako dozorca vo väzení a bankový úradník, potom sa začal venovať hudbe a svojmu rozhlasovému hudobnému programu.

Michael Flatley Čítajte viac Tanečník Michael Flatley, zakladateľ Lord of the Dance, zvádza ťažký boj! Diagnostikovali mu agresívnu rakovinu
debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #dídžej #rádio #Hong Kong

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...