Korunovácia kráľa Karola III. dostala logo, vytvoril ho dizajnér iPhonu: Takto vyzerá!

Buckinghamský palác zverejnil oficiálne logo korunovácie kráľa Karola III. Bude sa používať počas verejných osláv, na sociálnych sieťach a suveníroch.

11.02.2023 14:42
Britain Royals Christmas Foto: ,
Kráľ Karol III. počas vianočnej bohoslužby v Sandringhame.
debata (2)

Logo podľa webovej stránky BBC vytvoril Sir Jony Ive, známy inovatívnymi návrhmi zariadení spoločnosti Apple vrátane iPhonu. Tvorí ho ruža, bodliak, narcis a trojlístok, ako symboly jednotlivých časti Spojeného kráľovstva v korune sv. Eduarda.

Princezná Kate navštívila školu Landau Forte College v Derby. Čítajte viac Nie som žiadna krehká kvetinka! Princezná Kate bez rozpakov zhodila sako a predviedla, akú má silu

Kvetinový dizajn zvýrazňuje „optimizmus jari“. „Dizajn bol inšpirovaný láskou kráľa Charlesa k planéte, prírode a jeho hlbokým záujmom o prírodný svet,“ povedal Sir Ive. Doteraz bol spájaný najmä s elegantným technickým dizajnom zariadení, ako sú iMac či iPody.

zväčšiť Oficiálne logo pre korunováciu kráľa Karola III. Foto: SITA/AP
Britain Coronation Oficiálne logo pre korunováciu kráľa Karola III.

Logo je posledným odhaleným detailom plánovanej slávnostnej korunovácie 6. mája vo Westminsterskom opátstve. Jej súčasťou bude sprievod kočov a tradičné vystúpenie na balkóne Buckinghamského paláca. Stále však nie je známe, kto všetko potvrdil účasť. Nevie sa napríklad, či príde aj kráľov brat Harry s manželkou.

Karol III. Čítajte viac Nové známky s portrétom Karola III. sú na svete! Jeden rozdiel v porovnaní s Alžbetou II. bije do očí

Oficiálne logo korunovácie kontrastuje so strohým dizajnom nových známok, ktorých podobu Kráľovská pošta zverejnila tento týždeň. Kráľ je na nich zobrazený bez koruny a akejkoľvek inej ozdoby.

V nedeľu 7. mája sa na hrade Windsor uskutoční hudobný koncert a svetelná šou. Tento týždeň sa začala verejná súťaž o 10.000 voľných vstupeniek na toto podujatie.

V pondelok 8. mája je štátny sviatok, počas ktorého sú plánované rôzne ďalšie podujatia zdôrazňujúce prácu dobrovoľníkov.

Princezná Kate navštívila školu Landau Forte...
Princezná Kate navštívila školu Landau Forte...
+3Princezná Kate navštívila školu Landau Forte...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone #korunovácia #kráľ Karol III. #korunovácia Karola III.

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...