V Dubaji organizujú napodobeninu viedenského Plesu v opere. Prídu aj rakúski umelci

V najľudnatejšom meste Spojených arabských emirátov (SAE) sa tento týždeň uskutoční udalosť, ktorá má čo najviac pripomínať viedenský Ples v opere.

07.03.2023 13:30
756759816 Foto:
Záber z Plesu v opere vo Viedni vo februári 2023.
debata

Konať sa bude v hoteli siete Hilton v Dubaji a zúčastnia sa na nej rakúski a ďalší zahraniční umelci, informovala portál televízie Al-Arabíja. Podľa neho pôjde o premiéru tejto udalosti na Blízkom východe.

„Rozprávkovú atmosféru večera oživia populárni rakúski a medzinárodní umelci a interpreti z baletu viedenskej Štátnej opery, symfonického orchestra rakúskej armády a swingový orchester Lena Phillipsa z Londýna,“ napísala Al-Arabíja.

Ples sa uskutoční 9. marca a od hostí sa očakáva dress code podľa tradičných pravidiel viedenského plesu. Na toto podujatie chodia páni obvykle v čiernom fraku, pre dámy sú predpísané dlhé večerné šaty.

jane fonda Čítajte viac Jane Fonda na Opernballe: Neviem, odpovedala na otázku, ktorá všetkých zaujímala! Zmizla ako Popoluška v momente, keď jej vypršala zmluva

Cena vstupeniek pre dubajskú verziu Plesu v opere sa začína na 500 dolároch, objednať sa dajú cez internet na oficiálnych stránkacg. Podľa nich sa na organizovaní podujatia podieľa aj mesto Viedeň.

Tradičný ples sa v rakúskej metropole obvykle koná vo februári. Je vrcholom spoločenskej sezóny vo Viedni a zúčastňuje sa na ňom zhruba sedem tisíc ľudí, vrátane politikov, podnikateľov, hercov a ďalších verejne známych osobností z Rakúska aj zo zahraničia. Tento rok ples navštívila aj americká herečka Jane Fonda, ktorá však zároveň tvrdo skritizovala, že sponzorom akcie je spoločnosť vyrábajúca fosílne palivá „Tieto spoločnosti sú zločinecké. Sú zločinecké. Zabíjajú ľudí. Zabíjajú planétu,“ uviedla Fonda. Ktohovie, či by sa ukázala na podobnom podujatí v Dubaji.

Jane Fonda Čítajte viac Jane Fonda pred viedenským Opernbalom šokovala: Takto tvrdo sa pustila do jedného zo sponzorov

Priebeh viedenského plesu má aj svoje pevné pravidlá. Akciu začína príchod spolkového prezidenta a štátna hymna. Následne ovládnu parkiet desiatky párov debutantov a bielo odetých debutantiek, ktorí predvedú starostlivo nacvičenú tanečnú choreografiu. Až potom nasleduje pokyn „Alles Walzer!“, ktorým údajne vyzýval k tancu sám kráľ valčíkov Johann Strauss mladší. Či toto všetko v pozmenenej podobe bude aj súčasťou dubajského podujatia, nie je zatiaľ jasné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Viedeň #Ples v opere #Dubaj

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...