Sveter za 1 milión dolárov? Toľko a ešte o kúsok viac zaplatil záujemca za kultový model princeznej Diany

V aukcii v New Yorku vydražili červený sveter s ovečkami, ktorý si na seba ešte pred svadbou obliekla princezná Diana a spopularizovala ho natoľko, že sa predáva dodnes.

17.09.2023 07:08
Princezná Diana a princ Charles Foto: ,
Princezná Diana a princ Charles na zábere z roku 1981.
debata

Záujemca za kúsok zosnulej princeznej zaplatil sumu 1,14 milióna dolárov, informuje spravodajský web BBC. Podľa televízie CNN ide o najvyššiu cenu, za ktorú bol doteraz kus odevu ako je sveter vydražený. Doteraz rekord držal olivovo zelený sveter frontmana kapely Nirvana Kurta Cobaina, ktorý sa v roku 2019 vydražil za 334-tisíc dolárov.

Princess Diana Legacy Čítajte viac Sveter za 50-tisíc a šaty za dvojnásobok? Ak ich nosila princezná Diana, záujemca sa určite nájde

Odhadovaná cena Dianinho svetra bola 50 000 až 80 000 dolárov. Aukcia sa začala 31. augusta a najvyššia ponuka sa až do posledných minút dražby držala pod hranicou 200-tisíc dolárov. Meno kupca aukčná sieň Sotheby's nez­verejnila.

Švédsky princ Carl Philip a jeho manželka,...
Švédska princezná Madeleine a jej manžel...
+4Zľava: Dánska korunná princezná Mary, jej...

Sveter značky Warm & Wonderful, na ktorom sú rady bielych oviec a jediná čierna, mala na sebe Diana v roku 1981, keď sa išla pozrieť, ako princ Charles hrá zápas v póle. Fotografia snúbenice následníka trónu na titulnej strane nedeľníka neskôr pomohla zakladateľkám značky Sally Muirovej a Joanne Osborneovej k úspechu.

Britain Royal Farewell Čítajte viac Ak by Diana ešte žila, Harry by si Meghan nezobral, tvrdí niekdajší zamestnanec Alžbety II.

Práve Osborne v marci originálny sveter objavila na povale, pretože princezná Diana jej ho kvôli poškodenému rukávu poslala na opravu. Namiesto opraveného ale dostala úplne nový.

Vzor svetra je často popisovaný ako symbol Dianinho miesta v kráľovskej rodine. Módni historici sa však domnievajú, že sa Diana týmto kúskom, ktorý si obliekla mesiac pred svadbou s vtedajším princom Charlesom, nesnažila vyslať žiadny odkaz, na rozdiel napríklad od ikonických malých čiernych šiat „pomsty“, ktoré si na seba vzala v roku 1994 po rozchode, píše BBC.

debata chyba
Viac na túto tému: #aukcia #dražba #princezná Diana #sveter

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...