Roky hľadal dôkaz, že sedela za volantom... má ho! Teraz si môžete Range Rover kráľovnej Alžbety II. vydražiť aj vy

Britská aukčná sieň Iconic Auctioneers v novembri záujemcom ponúkne automobil Range Rover s kráľovskou minulosťou.

29.10.2023 14:00
Charles 2022 Foto:
Archívny záber na kráľovnú Alžbetu a jej syna, v tom čase princa Charlesa, ktorý sa po jej smrti stal kráľom Karolom III.
debata

Skúsený zberateľ sa totiž dovtípil, že by auto mohlo patriť zosnulej britskej panovníčke Alžbete II. a jeho inštinkt sa potvrdil, keď objavil zábery z roku 2005 z jazdeckej prehliadky vo Windsore, na ktorých je kráľovná za volantom vozidla. Napísal o tom denník The Telegraph.

Odhadovaná cena SUV z roku 2004 je 50 000 až 60 000 libier plus poplatky. Súčasný majiteľ vozidlo zaobstaral za 33 000 libier. Na Range Rovere si všimol rad výrobných špecifikácií vrátane špeciálnych svetiel podobných tým, ktoré majú civilné policajné autá, alebo madiel pomáhajúcich k nástupu a výstupu z vozidla. V súlade s inými kráľovninými vozidlami boli aj ďalšie prvky, vyhotovené v jej najobľúbenejšom odtieni zelene.

815375573 Čítajte viac Za úchvatnou kráľovnou Letiziou sa otáčali hlavy - tá kráľovská už pred 20 rokmi. S manželom napodobili moment, keď sa zrodila ich láska

Zberateľovi, ktorý si praje zostať v anonymite, trvalo „celú večnosť“ nájsť zábery kráľovnej v aute so zodpovedajúcou poznávacou značkou, uviedol odborník na vozidlá z Iconic Auctioneers Charles Smalley. Vozidlo bude dražiť aukčná sieň 11. novembra.

Kráľovná Alžbeta II. zomrela vlani 8. septembra vo veku 96 rokov. Bola najdlhšie vládnucim panovníkom v britských dejinách, na čele krajiny stála sedem desaťročí. Na britskom tróne teraz sedí jej syn Karol III.

Pes Corgi menom Maggi na spomienkovej...
Corgi Ruffus na spomienkovej prechádzke, ktorá...
+2Spomienková prechádzka s psím plemenom corgi...
debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #Range Rover #Kráľovná Alžbeta

+ Nezabúdajte na odpočinok, váš organizmus si ho zaslúži.
Šikovnosť je vaša silná stránka avšak pozor komu ju...

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...