Ako sa baví ruská smotánka? Ženy v bielizni, raper len s ponožkou v rozkroku a výsledok? Žúr v Moskve sa skončil väzením aj miliardovou žalobou

Nočný život ruskej smotánky je preslávený svojou rozmarnosťou. Jeden nedávny večierok však prekročil pomyselnú hranicu a vyvolal verejný škandál.

29.12.2023 08:35
debata (44)
Organizátorka večierka Anastasija Ivlejevová (z... Foto: Profimedia
Anastasija Ivlejevová (z angličtiny Nastya Ivleeva) a raper Vacio Organizátorka večierka Anastasija Ivlejevová (z angličtiny Nastya Ivleeva) a raper Vacio na párty nazvanej Almost Naked Party, ktorá vyvolala rozruch v Rusku a skončila sa mnohými reštrikciami.

Jeho výsledok? Jedna popová hviezda skončila vo väzení a niekoľko ďalších ľudí sa verejne ospravedlnilo, zatiaľ čo súdna žaloba požaduje obrie odškodné, napísala agentúra AP.

Škandál vypukol po tom, čo televízna moderátorka a herečka Anastasija Ivlejevová usporiadala v moskovskom nočnom klube večierok s dress codom „takmer nahý“. Krátko potom začali na sociálnych sieťach kolovať fotografie z akcie – vrátane tých, ktoré zachytili rapera Nikolaja Vasiljeva známeho pod umeleckým menom Vacío iba s ponožkou na genitáliách.

Iryna Bilotserkovets jpg Čítajte viac Vo vojne prišla o oko a skoro zomrela, teraz je hviezdou ukrajinského Playboya: Ženy zostanú silné, odkazuje

Konzervatívni zákonodarcovia, blogeri a ďalší ľudia rozpútali búrku kritiky, podľa ktorej boli snímky pre krajinu, ktorá je vo vojne, nevhodné, ba dokonca nevlastenecké. Časť kritiky odrážala silno konzervatívne nálady v Rusku, ktoré podnietili opakované tvrdenia prezidenta Vladimira Putina o podrývaní ruských „tradičných hodnôt“ Západom, ako aj ruský nacionalizmus vybudený inváziou na Ukrajinu.

Zábery na pozvaných hostí z akcie 'Almost...
Zábery na pozvaných hostí z akcie 'Almost...
+2Organizátorka večierka Anastasija Ivlejevová (z...

„Takéto seanse sú strelou do nohy celej politike, ktorú štát vedie,“ napísala na komunikačnej platforme Telegram Jekaterina Mizulinová, šéfka prokremeľskej skupiny presadzujúcej prísnejšie reštrikcie na internete. Poslankyňa Marija Butinová, ktorá strávila niekoľko mesiacov v americkom väzení ako odhalená ruská agentka, vyzvala políciu, aby vyšetrila, či večierok neporušil ruské zákony zakazujúce šírenie „propagandy“ komunity LGBT+ Odkazovala na novembrové rozhodnutie ruského najvyššieho súdu, ktoré „hnutie“ LGBT+ označilo za extrémistické.

Dva dni nato rapera Vacia uväznili za výtržníctvo a dostal pokutu v prepočte asi 1500 eur za porušenie zákona o propagande.

V stredu ruské médiá informovali, že asi dvadsať ľudí podalo na Ivlejevovú hromadnú žalobu požadujúcu odškodné v hodnote jednej miliardy rubľov s tvrdením, že im zhliadnutie fotografií z večierka spôsobilo morálnu ujmu.

Vladimír Putin, móda, prehliadka Čítajte viac Päťcípe hviezdy a Putinova tvár na šatách, v Petrohrade ukázali módu inšpirovanú ruským prezidentom

Žaloba požaduje, aby odškodné bolo zaplatené do fondu, ktorý podporuje vojakov bojujúcich na Ukrajine. Proces by sa mal začať už v januári. Jeho výsledok ale zostáva otvorený napriek skutočnosti, že ruský súdny systém bežne plní príkazy vedúcich činiteľov.

"Ľudia sa môžu schádzať polonahí, nahí alebo v prešívaných bundách oblečených na tangách. ‚Spoločensky neprijateľné‘ sa nevyhnutne nerovná ‚nezákonné‘, "citoval portál news.ru právničku Juliju Fedotovovú.

V dôsledku pobúrenia vydalo viacero popredných osobností ruskej popkultúry verejné vyhlásenia, v ktorých žiadajú o odpustenie za účasť na inkriminovanom večierku. „V živote každého človeka sú chvíle, keď vstúpi do zlých dverí,“ kajal sa Filipp Kirkorov, spevák známy svojimi prehnane triezvymi kostýmami. Vo videovyhlásení uviedol, že on aj ďalšie celebrity by si mali starostlivo vyberať akcie „v tomto ťažkom čase, čase hrdinstva“.

rusko Čítajte viac Hanba! Kričali na ruskom súde. Dvoch Rusov odsúdili za čítanie básní

Novinárka a prezidentská kandidátka z roku 2018 Xenija Sobčaková uviedla, že „ak niekoho urazila moja účasť, ospravedlňujem sa za to. Milujem svoju krajinu, som novinárka, ktorá pracuje v Rusku“. Sobčaková tiež prišla v odhaľujúcom negližé, zábery sa objavili v médiách.

44 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Rusko #ospravedlnenie #žaloba #škandál #odškodné #nahý #večierok #miliarda #smotánka #Vacio

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...