Betónové podlahy, steny zo skla: Do dražby mieri fascinujúci byt legendárneho Lagerfelda. Výhľad? Už ten je za milióny...

Parížsky byt nemeckého módneho návrhára Karola Lagerfelda, ktorý zomrel v roku 2019, bude možné kúpiť v dražbe.

08.03.2024 00:00
Karl Lagerfeld Foto: ,
Dizajnér Karl Lagerfeld na archívnom zábere z roku 2013.
debata

Vyvolávacia cena je 5,3 milióna eur, informovala agentúra AFP. Len šatník v ňom zaberá 50 metrov štvorcových, uviedla AFP s odvolaním sa na notársky úrad zodpovedný za predaj.

Dražba futuristicky navrhnutého trojizbového bytu s plochou 260 metrov štvorcových sa uskutoční 26. marca. O predaji formou dražby rozhodol monacký správca pozostalosti po návrhárovi.

sex v meste, ako to bolo ďalej, sarah jessica parker, Čítajte viac Najslávnejšia sukňa planéty? Potvrdiť to môže dražba... koľko by ste za kultový kúsok zo Sexu v meste zaplatili vy?

Lagerfeld, ktorého veľkolepé kreácie pre Chanel, Fendi a jeho vlastnú značku mali silný dopad na svet módy, žil v byte zhruba desať rokov pred svojou smrťou. Byt sa nachádza v dome zo 17. storočia na Voltairovom nábreží v srdci Paríža. Je z neho výhľad na Seinu aj múzeum Louvre.

zväčšiť Ilustračný záber domu na Voltairovom nábreží v... Foto: Profimedia
854341179 Ilustračný záber domu na Voltairovom nábreží v srdci Paríža. Apartmán Karla Lagerfelda, ktorý sa v ňom nachádzal, ide do dražby.

Byt bol kompletne zrekonštruovaný vo futuristickom štýle s betónovou podlahou a priečkami z pieskovaného skla. Hlavná miestnosť s veľkosťou 120 metrov štvorcových zahŕňa početné podsvietené knižné police.

Princess Diana Legacy Čítajte viac Sveter za 50-tisíc a šaty za dvojnásobok? Ak ich nosila princezná Diana, záujemca sa určite nájde

Spacia časť s výhľadom do vnútrobloku má spálňu s odnímateľnými priečkami. Nadväzujúci šatník zaberá veľkorysých 50 metrov štvorcových.

debata chyba
Viac na túto tému: #byt #dražba #Karl Lagerfeld

+ Nezabúdajte na odpočinok, váš organizmus si ho zaslúži.
Šikovnosť je vaša silná stránka avšak pozor komu ju...

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...