Oklamal nielen Dianu, ale aj Michaela Jacksona? Pozostalí zvažujú kroky proti novinárovi

Jacksonovi najbližší sú presvedčení, že „kráľa popu“ v roku 2003 počas nakrúcania dokumentárneho filmu Living with Michael Jackson mohli oklamať. Rodina zosnulého speváka Michaela Jacksona zvažuje právne kroky proti britskému novinárovi Martinovi Bashirovi.

27.05.2021 14:00
Michael Jackson Foto:
Michael Jackson na archívnej snímke.
debata

Ako uvádza web denníka Marca, Jacksonovi najbližší sú presvedčení, že kráľa popu v roku 2003 počas nakrúcania dokumentárneho filmu Living with Michael Jackson mohli oklamať.

william, harry Čítajte viac Konečne! William a Harry ťahajú za jeden povraz. Udalosť, ktorá ich spojila, je však veľmi bolestivá

V súvislosti so spomenutým Bashirom pred niekoľkými dňami vyšlo najavo, že si v roku 1995 zabezpečil šokujúci rozhovor s britskou princeznou Dianou „lstivým správaním“, keď sfalšoval dokumenty a tiež o nich klamal manažérom BBC. Bashir sa však bráni, že to nemalo žiadny vplyv na Dianino rozhodnutie poskytnúť mu rozhovor, čo podľa neho potvrdzuje aj vlastnoručne napísaný odkaz od Diany z decembra 1995.

„Rodina chce, aby sa uskutočnilo vyšetrovanie, pretože je to muž, ktorého pustili do života môjho strýka, bol dôveryhodný a potom bol schopný manipulovať a do veľkej miery zničiť jeho povesť,“ vyhlásil Jacksonov synovec Taj.

Diana Čítajte viac V manželstve sme boli traja! Slávny rozhovor s Dianou pre BBC vznikol vďaka podvodu

Michael Jackson, ktorý zomrel ako 50-ročný 25. júna 2009, poskytol vo februári 2003 rozhovor novinárovi Martinovi Bashirovi a z tohto materiálu vznikol dokument Living with Michael Jackson. Jeho odvysielanie v USA spustilo lavínu vyšetrovaní a obvinení z pedofílie.

V roku 2005 preto celý svet sledoval súdny proces, v ktorom Jackson čelil desaťbodovej obžalobe zo sexuálneho zneužívania maloletých. Po viac ako štyroch mesiacoch od začiatku výberu poroty, si však 13. júna 2005 vypočul oslobodzujúci verdikt vo všetkých bodoch obžaloby.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Jackson #princezná Diana #BBC

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...