Rozprávkový osud? Len zdanlivo! Vojvodkyňa Meghan oslavuje 40 so svojím princom, ďaleko od kráľovskej rodiny

Čo všetko má za sebou oslávenkyňa, vojvodkyňa Meghan? Život s princom je rozprávka len na prvý pohľad, realita je iná. Niekdajšia herečka o nej nemlčala.

04.08.2021 00:00
meghan Foto:
Vojvodkyňa Meghan v roku 2020 v Londýne.
debata (1)

Zdanlivo rozprávkový osud stretol americkú herečku Meghan Markleovú, ktorá 4. augusta oslavuje štyridsiatku. Vydala sa totiž do britskej kráľovskej rodiny – za ženu si ju vyvolil brat následníka trónu, obľúbený princ Harry. Nakoniec ale bolo všetko inak. Po roku a pol od svadby Harry s Meghan oznámili, že sa chcú vzdať svojej úlohy v kráľovskej rodine a žiť nezávisle v USA. Táto doteraz nevídaná situácia vyvolala v Británii veľký rozruch, rovnako ako nedávny veľmi otvorený rozhovor dvojice s populárnou americkou moderátorkou Oprah Winfreyovou. Teraz žijú Meghan s Harrym v Kalifornii s dvojročným synom Archiem a dcérou Lilibet Dianou, ktorá sa im narodila pred dvoma mesiacmi.

V rozhovore s Oprah Winfreyovou sa tento rok v marci Meghan, ktorá je rasovo zmiešaného pôvodu, okrem iného posťažovala, že sa nemenovaný člen kráľovskej rodiny pýtal, akú tmavú pleť môže mať jej syn, až sa narodí. Uviedla tiež, že intenzívny tlak okolia i médií ju dohnal až k myšlienkam na samovraždu. V Británii vyvolal tento rozhovor poprask a známy britský moderátor Piers Morgan, ktorý Meghan obvinil z klamstva, musel opustiť svoje miesto v televízii ITV. "Neverím ani slovo z toho, čo povedala. Neveril by som jej, ani keby mi tu prečítala predpoveď počasia, "uviedol moderátor úspešnej rannej šou Good Morning Britain, ktorý po šiestich rokoch skončil zo dňa na deň.

Vojvodkyňa Meghan a princ Harry v roku 2018 v...
Vojvodkyňa Meghan v roku 2018 počas návštevy...
+6Vojvodkyňa Meghan v roku 2018 počas návštevy...

Najvážnejšie kríze v britskej kráľovskej rodine od smrti Harryho matky, princeznej Diany, pri autonehode v roku 1997, spustili Harry s Meghan už vlani v januári svojim oznámením, že sa vzdajú kráľovských povinností a budú sa snažiť o finančnú nezávislosť, ktoré zverejnili bez predchádzajúcich konzultácií na Instagramu.

Kráľovská rodina vzápätí oznámila, že ich prianie rešpektuje a spoločne sa dohodli na ročnom prechodnom období. Následne dvojica svoje rozhodnutie tento rok vo februári definitívne potvrdila. „Akokoľvek sú všetci zarmútení ich rozhodnutím, vojvoda a vojvodkyňa zostávajú milovanými členmi rodiny,“ uviedol k tomu kráľovský palác.

Vojvodkyňa Meghan a jej manžel princ Harry na zábere z rozhovoru s moderátorkou Oprah Winfreyovou (vpravo). Čítajte viac Meghan obvinila kráľovskú rodinu zo šírenia klamstiev o nej! Ju zas vinia zo šikany

Pár stratil právo na oslovenie kráľovská výsosť, aj keď titul im formálne zostal. Museli tiež vrátiť 2,4 milióna libier, ktoré predtým dostali na renováciu svojho britského sídla Frogmore Cottage v grófstve Berkshire blízkosti Windsorského hradu. Po ich minuloročnom odchode do Kanady a neskôr do USA uviedol vtedajší prezident Donald Trump, že USA im nebudú platiť za zabezpečenieich ochrany. A dvojica sa tiež musela vzdať značky Sussex Royal, ktorú mala registrovanú od svojej svadby. Spojenie, ktoré používal aj ich instagramový účet, pre nich pritom znamenalo zdroj príjmov. Novým zdrojom zárobku sa potom pre Meghan a Harryho stala napríklad vlani v septembri podpísaná niekoľkoročná zmluva so streamovacou službou Netlix, pre ktorú budú spoločne tvoriť rôzne typy relácií.

zväčšiť Vojvodkyňa Meghan v čase, kedy bola tehotná s... Foto: SHUTTERSTOCK
meghan Vojvodkyňa Meghan v čase, kedy bola tehotná s prvým dieťaťom, synom Archiem.

Tridsaťšesťročný princ Harry, ktorý je šiesty v poradí následníctva na britský trón, sa s asertívnou a usmievavou tmavovláskou Meghan zoznámil v júni 2016 na schôdzke, ktorú im dohovoril ich spoločný priateľ. To už mala za sebou menšie úlohy v niekoľkých amerických televíznych seriáloch, ako herečka bola známa hlavne zo seriálu z právnického prostredia Kravaťáci, kde v rokoch 2011 až 2018 hrala atraktívnu sekretárku Rachel Zaneovú. A tiež krach dvojročného manželstva s americkým hercom a producentom Trevorom Engelsonem (rozviedli sa v roku 2013). Ten sa medzičasom tiež stihol oženiť a takisto je už otcom dcérky. Na tému svojej bývalej manželky sa však zásadne nevyjadruje.

Britain Meghan and Harry Čítajte viac Princ Harry a Meghan majú dcérku! Dostala nádherné meno, po starej aj prastarej mame

Meghan sa narodila bělošskému otcovi a Afroameričanke 4. augusta 1981 v Los Angeles, kde aj vyrástla. Jej matka Doria Ragland je sociálnou pracovníčkou a inštruktorkou jogy, otec Thomas Markle pracoval ako kameraman a fotograf v sitcome Ženatý so záväzkami a Meghan ako dieťa často navštevovala natáčania. Po absolvovaní herectva a medzinárodných štúdií na súkromnej ​​Severozápadnej univerzite v roku 2003 začala dostávať drobné role a medzi zákazkami si privyrábala ako kaligrafka na voľnej nohe.

zväčšiť Vojvodkyňa Meghan ešte ako herečka Meghan... Foto: SHUTTERSTOCK
meghan Vojvodkyňa Meghan ešte ako herečka Meghan Markleová v roku 2011.

Jej zasnúbenie s Harrym oznámil Kensingtonský palác v novembri 2017. A svadbu Harryho a Meghan v máji 2018 označila britská tlač za obrad „symbolizujúci modernú, multikultúrni, multirasovú Britániu“. Za prítomnosti 600 hostí z radov kráľovskej rodiny i celebrít ich na kráľovskom hrade Windsor oddal arcibiskup z Canterbury. Novomanželia boli obdarení titulom vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu. Briti vtedy pozitívne vnímali, že si ich obľúbený člen kráľovskej rodiny na rozdiel od svojho otca, princa Charlesa, smel vziať za ženu dámu svojho srdca a navyše cudzinku.

princ Harry Čítajte viac OBRAZOM: Harry a Meghan majú výročie svadby! Nevesta bola ako obrázok

Nevesta mala na sebe biele šaty s vlečkou od britskej návrhárky Clare Waightovej Kellerovej, doplnené diamantovým diadémom vyrobenom v roku 1932 pre kráľovnú Máriu. Jej závoj zdobili ručne vyšívané kvety typické pre jednotlivé krajiny Britského Spoločenstva. K oltáru ju priviedol otec ženícha, princ Charles, pretože jej otec Thomas Markle (s ktorým je podľa médií Meghan „na nože“) zo zdravotných dôvodov nedorazil. Obradu sa zúčastnili aj kráľovná Alžbeta II. a jej manžel princ Philip a takisto Meghanina matka Doria Raglandová.

O rok neskôr, 6. mája 201, sa mladým manželom narodil syn Archie. Chlapček vážil 3,26 kg a princ Harry bol pri jeho pôrode. Tento rok, začiatkom júna, prišla na svet ich dcérka, ktorú pomenovali Lilibet Diana Mountbatt-Windsor. Vlani v novembri Meghan v článku uverejnenom v americkom denníku The New York Times napísala, že v lete potratila. Touto informácií chcela pomôcť ďalším ženám, ktoré niečím takým prešli. Svoju skúsenosť zo straty nenarodeného dieťaťa podrobne opísala.

Harry, meghan Čítajte viac Šokujúca spoveď vojvodkyne Meghan: V júli prišla o bábätko

Meghan uviedla, že počas toho, ako menila plienku synovi Archiemu, pocítila silnú bolesť v brušku. Ako dodala, v tej chvíli vedela, že to nemôže znamenať nič dobré. „Spadla som s ním na zem a pohmkávala si uspávanku, aby som nás oboch upokojila. Príjemný tón ostro kontrastoval s tým, čo som práve prežívala.“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #vojvodkyňa Meghan

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...