Meghan Markle mohla vedieť, že jej otec dá médiám list, bráni sa na súde porazené vydavateľstvo

Britský súd sa v utorok začal zaoberať odvolaním sa bulvárneho denníka Mail on Sunday, ktorému sa nepáči rozhodnutie, podľa ktorého musí na titulnej strane priznať, že prehral súdny s vojvodkyňou Meghan, manželkou britského princa Harryho. Uviedla to agentúra Reuters.

10.11.2021 10:39
Britain Meghan and Harry Foto: ,
Princ Harry a jeho manželka Meghan na archívnom zábere z roku 2020.
debata

Bulvárny denník podľa marcového rozhodnutia súdu porušil autorské práva, keď zverejnil súkromné ​​listy, ktoré Meghan Markle poslala svojmu otcovi, s ktorým nemá dobré vzťahy. Londýnsky súd už skôr nariadil vydavateľovi denníka Mail on Sunday, spoločnosti Associated Newspapers, aby zaplatila 450-tisíc libier (13,6 milióna korún) za trovy konania. Súd v utorok začal prejednávať odvolanie proti týmto rozhodnutiam. Nie je jasné, kedy vynesie rozsudok.

Sudca Mark Warby podľa denníka nemal s denníkom nakladať ako s „dôvernou komunikáciou“ a k nesprávnym záverom dospel údajne aj v ďalších otázkach. „List bol vytvorený obzvlášť s ohľadom na to, že bude možno predmetom verejnej spotreby, pretože žalobkyňa si uvedomovala, že by ho pán Markle mohol zdieľať s médiami,“ uviedol právny zástupca denníka Andrew Caldecott na odvolacom súde.

kravaťáci, suits, meghan markle, patrick j.adams, mike ross, rachel zane, Čítajte viac Niekdajší kolega Meghan z čias Kravaťákov sa ozval! Akú náladu urobí vojvodkyni jeho vyjadrenie?

Štyridsaťročná vojvodkyňa zo Sussexu zažalovala spoločnosť Associated Newspapers potom, čo Mail on Sunday vo februári 2019 zverejnil v piatich článkoch jej ručne písaný list z augusta 2018, ktorý adresovala svojmu otcovi Thomasovi Markleovi. List vojvodkyne napísala po svadbe s britským princom v roku 2018. Bulváru list odovzdal sám Markle.

Podľa právnikov Markleovej by mal súd odvolanie zamietnuť, pretože ďalší proces umožní opätovné narušenie jej súkromia. Denník by navyše ťažil z „mediálneho cirkusu, do ktorého by nevyhnutne vyústil“.

meghan koláž Čítajte viac Nočná mora vojvodkyne Meghan je späť! Jej hlasný kritik, Piers Morgan, má novú šou

Princ Harry a jeho manželka Meghan sa vlani presťahovali sa do Spojených štátov, odkiaľ Meghan pochádza. Tento rok vo februári sa potom definitívne vzdali svojich povinností a práv ako členov kráľovskej rodiny. S monarchiou majú v posledných mesiacoch pomerne napäté vzťahy.

Veľký rozruch spôsobil rozhovor, ktorý pár v marci poskytol americkej televíznej moderátorke Oprah Winfreyovej. Meghan, ktorá je rasovo zmiešaného pôvodu, sa v rozhovore okrem iného posťažovala, že sa nemenovaný člen kráľovskej rodiny pýtal, akú tmavú pleť môže mať jej syn, keď sa narodí. Uviedla tiež, že intenzívny tlak okolia i médií ju dohnal až k myšlienkam na samovraždu.

//Zaspomínajte si na šatník tehotnej vojvodkyne s naším videom://
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #odvolanie #rozsudok #Daily Mail #Meghan Markle #vojvodkyňa Meghan

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...