Sharon Stone o moderátorovi zo Spotify, ktorý spochybňuje očkovanie: Jeho idiotizmus je nebezpečný

Kauza týkajúca sa streamovacej platformy Spotify a kritiky jej najpočúvanejšieho podcastu zasiahla už aj "nehudobný" svet. Veľmi tvrdo sa na adresu moderátora podcastu Joea Rogana vyjadrila hollywoodska hviezda Sharon Stone.

02.02.2022 09:45
2021 Pride of Britain Awards Foto: ,
Herečka Sharon Stone v kreácii Dolce & Gabbana.
debata (20)

Americká herečka, ktorú na ulici v Beverly Hills vyspovedali kamery portálu TMZ.com, uviedla, že správanie Rogana, ktorého podcast odoberá viac ako 200 miliónov ľudí, je veľmi nebezpečné. Najviac ju vraj hnevá, že sa hlas programu, pre ktorého „dezinformačný“ obsah požiadali o stiahnutie svojich skladieb hudobníci Neil Young a Joni Mitchellová, tvári, že nemá žiadnu zodpovednosť.

„Covid nie je situáciou založenou na názoroch. Pán Rogan však riskuje životy ľudí svojím idiotizmom a vyznávaním, že jeho myšlienky o covide sú ‚len‘ názory,“ uviedla pred kamerami v uliciach Beverly Hills 63-ročná Stone, ktorej na covid zomreli dvaja príbuzní a na jednotke intenzívnej starostlivosti o život bojovala jej sestra.

Video
VIDEO: Sharon Stone hovorí o moderátorovi Joeovi Roganovi. Zdroj: Backgrid USA/ Profimedia

„Covid a infekčné choroby sú veda a sú to situácie založené na faktoch, takže predstieranie, že ide o názory, je nebezpečné a jeho správanie je nebezpečné,“ pokračovala herečka známa z hitov ako Kasíno či Základný inštinkt. „Tvrdenie, že toto sú názory a že sa môže zriecť zodpovednosti? Mal by povedať, že je s..č a že jeho správanie je nebezpečné a ovplyvnilo životy, čo už potvrdili prípady toľkých ľudí, ktorí prišli o život lebo sa hlásili k veciam, ktoré on hovorí,“ dodala ešte rozhorčená herečka.

Roganov podcast nazvaný The Joe Rogan Experience je najpopulárnejší podcast na Spotify. Každý mesiac si ho stiahne 200 miliónov ľudí. Päťdesiatpäťročný Američan v ňom v uvoľnenej atmosfére vedie niekoľkohodinové rozhovory so širokou škálou osobností, od podnikateľov a vedcov po hercov a športovcov.

V poslednej dobe začal Rogan vystupovať negatívne proti vakcínam proti covidu-19, vlani v apríli napríklad povedal, že mladí a zdraví ľudia by sa nemali nechať očkovať. V programe tiež propagoval prípravok pre zvieratá proti parazitom ivermektín pri liečbe covidu-19, napriek negatívnym stanoviskám regulačných úradov USA, EÚ i Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Po novom bude Spotify podľa jej generálneho riaditeľa Daniela Eka k podcastom o covide-19 pridávať odkazy, ktoré užívateľa navedú k faktickým a vedecky podloženým informáciám.

Video
VIDEO: IDE O NÁS – Čo robiť, ak očkovanie rozdeľuje blízkych? Dozviete sa v našej relácii

Spoločnosť Spotify, ktorá je s asi 381 miliónmi používateľmi najväčšou hudobnou streamovacou platformou na svete, zároveň v nedeľu na svojom webe zverejnila existujúce „pravidlá platformy“, v ktorých popisuje neprijateľný obsah. V pravidlách sa okrem iného píše, že by na Spotify nemal byť zverejňovaný obsah, ktorý „propaguje nepravdivé alebo nebezpečné klamlivé lekárske informácie, ktoré môžu spôsobiť ujmu off-line alebo priamo ohrozujú verejné zdravie“.

Príkladom závadného obsahu je podľa Spotify tvrdenie, že covid-19 a ďalšie ochorenia neexistujú či nabádanie ľudí, aby sa zámerne nakazili koronavírusom s cieľom získať imunitu. Obsah, ktorý pravidlá porušuje, môže byť odstránený a opakované porušovanie pravidiel môže viesť k odstráneniu úč­tu.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Sharon Stone #nebezpečenstvo #očkovanie #Spotify #Covid-19 #Joe Rogan #dezinformácia

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...