Osláv stačilo, Alžbeta II. sa vracia k povinnostiam. Lekári však varujú: Šetrite sa, veličenstvo!

Britská kráľovná Alžbeta II. sa po víkendových oslavách 70 rokov na tróne vracia k svojim normálnym povinnostiam.

08.02.2022 09:55
Britain Queen Platinum Jubilee Foto: ,
Kráľovná Alžbeta II. počas recepcie pri príležitosti 70. výročia bola samý úsmev a dobrá nálada.
debata (3)

Lekári jej však odporučili, aby sa príliš nepreťažovala. Napísala to agentúra Reuters s odkazom na zdroje z Buckinghamského paláca.

Deväťdesiatpäťročná panovníčka, ktorá je teraz najstarším a najdlhšie vládnucim žijúcim monarchom na svete, sa príliš neobjavuje na verejnosti od vlaňajšieho októbra, kedy strávila noc v nemocnici kvôli bližšie nešpecifikovaným zdravotným problémom.

Britain Queen Platinum Jubilee Čítajte viac Aká bola prvá otázka Alžbety II. v pozícii kráľovnej, ktorú vyslovila smerom k svojmu tajomníkovi? Prekvapí vás?

V nedeľu sa Alžbeta II. stala prvou osobu, ktorá zotrvala na britskom tróne sedem dekád v takmer tisícročnej histórii dynastie siahajúcej k Viliamovi Dobyvateľovi. Podľa Buckinghamského paláca sa po víkendových oslavách vo svojej rezidencii v Sandringhame na východe Anglicka vrátila na hrad Windsor, kde sa znova ujme svojich povinností. Medzi ne patria osobné aj virtuálne rokovania na vysokej úrovni.

Brtiská kráľovná Alžbeta II. si prezerá...
Kráľovná Alžbeta II. si prezerá memorabílie,...
+6Kráľovná Alžbeta II. odchádza zo Sandringham...

Vlani v apríli zomrel vo veku 99 rokov Alžbetin manžel princ Philip, s ktorým bola zosobášená 73 rokov. Kráľovná sa plánuje zúčastniť v marci na troch verejných podujatiach, medzi ktorými bude aj bohoslužba za Philipa vo Westminsterskom opátstve v Londýne.

Britain Queen Platinum Jubilee Čítajte viac Alžbeta II. pri jubilejnom prejave šokovala časť verejnosti! Camilla bude kráľovná

Alžbeta II. pri oslavách korunovácie okrem iného vyslovila želanie, aby sa po jej smrti manželke jej syna a následníka trónu princa Charlesa hovorilo kráľovná Camilla, a nie princezná. Ohľadne toho, ako bude Camilla oslovovaná, doteraz panovali nejasnosti, najmä kvôli tomu, že bola už predtým raz vydatá.

Video
VIDEO: Takto prebiehali oslavy 70 rokov Alžbety II. na britskom tróne.
3 debata chyba
Viac na túto tému: #oslava #jubileum #povinnosti #návrat #kráľovná Alžbeta II.

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...