Obavy z covidu zažehnané! Alžbeta II. však žartuje o svojej forme: Neviem sa hýbať!

Britská kráľovná Alžbeta II. v stredu osobne absolvovala prvé oficiálne stretnutia odvtedy, čo ju dali pod lekársky dohľad, lebo vznikli obavy, že sa mohla minulý týždeň nakaziť koronavírusom.

17.02.2022 06:15
CORRECTION Britain Queen Platinum Jubilee Foto: ,
Kráľovná Alžbeta II. (na archívnom zábere) si prezerá memorabílie, ktoré vznikli pri príležitosti 70. výročia jej vládnutia.
debata (5)

Obavy vyvolalo, keď panovníčkin najstarší syn a dedič trónu princ Charles mal už druhýkrát pozitívny test na koronavírus, a to len dva dni po stretnutí s 95-ročnou kráľovnou, pripomína tlačová agentúra AFP. Princova manželka Camilla mala vtedy takisto pozitívny test a dvojica musela ísť následne do izolácie, ako uviedol ich hovorca.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Buckinghamský palác nezverejnil, či aj samotná kráľovná, ktorá si tento mesiac pripomína 70. výročie nástupu na trón, podstúpila testy na koronavírus. V stredu, týždeň od vzniku obáv o jej zdravie, prijala Alžbeta II. vo svojom sídle na Windsorskom hrade západne od Londýna dvoch vysokopostavených dôstojníkov kráľovských námorných síl.

Fotografia zverejnená na účte kráľovskej rodiny na Twitteri zachytáva panovníčku vo vzorovaných šatách a s vychádzkovou palicou v rukách na stretnutí s jedným z dôstojníkov v Dubovej izbe, obývačke na Windsorskom hrade. Toto osobné stretnutie nasledovalo po jej dvoch virtuálnych audienciách z Windsoru v predchádzajúci deň mala videohovory s novovymenovanými veľvyslancami z Estónska a Španielska.

Brtiská kráľovná Alžbeta II. si prezerá...
Kráľovná Alžbeta II. si prezerá memorabílie,...
+6Kráľovná Alžbeta II. odchádza zo Sandringham...

Ako píšu viaceré svetové médiá, zaujal aj fakt, ktorý sa dostal na verejnosť vďaka zverejneniu videa. Kráľovná sa obom dôstojníkom prihovorila vo videu slovami a s úsmevom: „Som tu.“ Keď sa jej príslušníci armády opýtali, ako sa má, reagovala vraj veľmi otvorene. „Ako vidíte, nemôžem sa poriadne hýbať,“ povedala ukazujúc na paličku, o ktorú sa podopierala.

Ako píše magazín People, prvýkrát sa Alžbeta II. s paličkou objavila v októbri minulého roka a odvtedy je jej spoločníčkou. Palác reagoval, že panovníčka sa „cíti skôr stuhnutá ako by prežívala pocity bolesti či išlo o zranenie“.

Britain Royals Čítajte viac Kate a William kráľovnej k výročiu oficiálne neblahoželali. Dôvod? Je ním Camilla

Začiatkom tohto mesiaca, v predvečer 70. výročia svojho nástupu na trón, usporiadala recepciu pre miestnych obyvateľov v Sandringhame, svojom vidieckom sídle vo východnom Anglicku.

Bolo to údajne jej najväčšie osobné stretnutie s verejnosťou od nevysvetleného zdravotného problému vlani na jeseň, pre ktorý musela stráviť noc v nemocnici.

Video
VIDEO: Takto kráľovná Alžbeta II. oslávila 70. výročie na tróne Zdroj: Profimedia

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #stretnutie #kráľovná Alžbeta II. #osobná #Covid-19

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...