Kráľovná vraj pomôže princovi Andrewovi s odškodným! Na Harryho nemá ani libru, zúri internet

O bližšie nešpecifikovanej čiastke finančného odškodného sa písalo pred pár dňami, keď agentúry potvrdili, že britský princ Andrew sa dohodol so svojou údajnou obeťou na mimosúdnom vyrovnaní. Teraz vyplávali na povrch nové fakty.

17.02.2022 10:28
Britain Queen Platinum Jubilee Foto: ,
Kráľovná Alžbeta II. odchádza zo Sandringham House po recepcii, ktorú absolvovala s vybranými pozvanými hosťami v sobotu 5. februára.
debata (1)

Podľa denníka Independent by mala byť suma vyplatená jeho údajnej obeti Virginie Giuffrieovej okolo 10 miliónov libier. Ďalší britský denník – Telegraph píše dokonca o sume vo výške 12 miliónov libier (približne 16 miliónov dolárov). Čo je však pravdepodobne ešte zaujímavejšia informácia, viacero médií tvrdí, že s vyplatením odškodného pomôže svojmu synovi aj britská kráľovná Alžbeta II.

Ako prvý prišiel s touto správou práve Telegraph, podľa ktorého sa najdlhšie vládnuca panovníčka na svete rozhodla pomôcť svojmu synovi s použitím finančných prostriedkov z fondov viazaných na jej súkromný majetok viazaný na vojvodstvo Lancaster, ktorého hodnota sa odhaduje na 23 miliónov libier.

Andrew Čítajte viac Princ Andrew zaplatil svojej údajnej obeti: Ocenil jej odvahu a ľutuje, tvrdí list súdu

Veľa svetla do situácie nevniesol ani Buckinghamský palác, ktorý sa odmietol vyjadriť k tomu, či kráľovná použije vlastné finančné prostriedky na podporu vlastného syna a jeho finančné vyrovnanie v súdnom procese týkajúceho sa sexuálneho napadnutia z minulosti. Donal McCabe, tajomník pre súkromnú komunikáciu kráľovnej, pre The Independent povedal: „Nikdy sme sa nevyjadrovali k financovaniu vojvodových právnych záležitostí a ani teraz nebudeme."

Brtiská kráľovná Alžbeta II. si prezerá...
Kráľovná Alžbeta II. si prezerá memorabílie,...
+6Kráľovná Alžbeta II. odchádza zo Sandringham...

Napriek tomu, že správy o finančnej podpore nie sú potvrdené (no aj vzhľadom na vyjadrenie sa javia ako pravdepodobné), internet zareagoval takmer okamžite. A do pozornosti sa v tomto kontexte vrátil aj princ Harry a jeho manželka Meghan. Mnohí užívatelia internetu na sociálnych sieťach vyjadrujú pobúrenie nad tým, že britská monarchia odmietla zaplatiť za ochranku pre princa a jeho manželku v rámci návratu do krajiny, no peniaze na súdne vyrovnanie pre sexuálne zneužitie sa našli.

APTOPIX Salute to Freedom Gala Čítajte viac Harry a Meghan na návšteve v Británii už na jar? A čo by sa stalo, ak by neprišli? Odpoveď je krutá

„Neopovážte sa niekedy ešte povedať, že princ Harry a Meghan poškodili reputáciu kráľovskej rodiny. Nikdy,“ znel jeden z príspevkov na Twitteri. „Ale za ochranku pre Harryho a Meghan platiť nechcú,“ znel ďalší.

Mená mladšieho vnuka kráľovnej Alžbety II. a jeho polovičky, ale aj meno princa Andrewa a samotnej kráľovnej sa za posledné hodiny od zverejnenia článkov v britskej aj svetovej tlači objavilo medzi často používanými aj vyhľadávanými výrazmi na Twitteri aj Facebooku. Kontext však panovníčke, ktorá nedávno oslávila 70 rokov na tróne, veľmi nelichotí.

Video
VIDEO: Princ Harry s Meghan na akcii v New Yorku, ona žiarila v červenej Zdroj: Profimedia

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #peniaze #princ Harry #pobúrenie #princ Andrew #kráľovná Alžbeta II. #zdroj #finančné vyrovnanie

+ Nezaťažujte vlasy farbou, potrebujú regeneráciu a starostlivosť.
Peniaze nezarobíte športkou, budete si musieť...

+ Dnes ťažké jedlá vynechajte, zamerajte sa na ovocie a zeleninu.
Stanovte si svoj cieľ a pokúste sa k nemu aj...