Tvrdý úder kráľovnej! William a Kate áno, Harry s Meghan nie

Princ Harry, jeho manželka Meghan a princ Andrew nevystúpia na balkóne Buckinghamského paláca pri zahájení osláv 70. výročia nastúpenia kráľovnej Alžbety II. na trón, ktoré sa uskutočnia budúci mesiac.

07.05.2022 00:00
Meghan Markle, princ Harry Foto:
Prince Harry a Meghan Markle, vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu na fotografii z apríla 2022.
debata (8)

S odvolaním sa na hovorcu kráľovskej rodiny to uviedli tlačové agentúry. Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu sa však zúčastnia zvyšku osláv. Kráľovnú pri tradičnom vystúpení na balkóne odprevadia iba „členovia kráľovskej rodiny, ktorí v mene kráľovnej práve plnia svoje oficiálne verejné povinnosti“ a ich deti.

Princ Harry a Meghan Markle Čítajte viac Aké bolo stretnutie s kráľovnou vo Windsore? Princ Harry prezradil detaily

Britské médiá len niekoľko týždňov pred veľkými oslavami špekulovali o tom, kto sa na balkóne objaví. S napätím sa očakáva, či sa počas štvordňových osláv ukáže samotná kráľovná. Tá od vlaňajšej jesene zriedkakedy opúšťa hrad Windsor pri Londýne. Hovorca Buckinghamského paláca uviedol, že kráľovná účasť plánuje, potvrdí ju ale až tesne pred 2. júnom, kedy sa koná tradičný sprievod Trooping the Colour v centre Londýna a vystúpenie na balkóne Buckinghamského paláca.

Harry a Meghan otvorili Invictus Game v Haagu.
Harry a Meghan otvorili Invictus Game v Haagu.
+2Harry a Meghan otvorili Invictus Game v Haagu.

Z vystúpenia budú tento rok vylúčení princ Harry a jeho žena Meghan, ktorí sa pred dvoma rokmi rozhodli opustiť kráľovské povinnosti a teraz žijú aj so svojimi dvoma deťmi, dvojročným Archiom a jedenásťmesačnou Lilibet, v Santa Barbare v Kalifornii. Pár sa ale zúčastní ostatných osláv kráľovninho platinového jubilea, oznámil ich hovorca.

Netherlands Invictus Games Čítajte viac Princ Harry! Skvelé riešenie všetkých túžob a problémov herečky Meghan Markleovej

Na balkóne nevystúpi ani druhý najstarší syn kráľovnej, princ Andrew a to kvôli škandálu okolo zneužívania neplnoletých dievčat z okruhu zosnulého amerického multimilionára Jeffreyho Epsteina. Andrew sa v polovici februára dohodol na mimosúdnom vyrovnaní, podľa médií zrejme vo výške miliónov dolárov, s Virginiou Giuffreovou. Tá tvrdila, že princ ju niekoľkokrát sexuálne zneužil, keď mala 17 rokov. Andrew obvinenia odmieta, kráľovná mu ale už skôr odobrala vojenské hodnosti a zbavila ho oficiálnych povinností.

Oslavy 70. výročia nastúpenia kráľovnej Alžbety II. na trón sa budú konať od 2. do 5. júna. Očakáva sa, že na balkóne Buckinghamského paláca sa objaví celkom 18 členov kráľovskej rodiny, vrátane nástupníka trónu princa Charlesa a jeho manželky Camilly, jeho syna Williama, jeho manželky Kate a ich troch detí.

Tu je rebríček tých najkrajších kráľovských párov spolu s palácmi, ktoré sú ich domovom.

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #kráľovná Alžbeta II.

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...