Toľko hnusu a zloby voči Meghan tu ešte hádam nebolo! Komentár Jeremyho Clarksona pobúril tisíce ľudí, aj jeho...

Rekordný počet sťažností dostala britská novinárska organizácia IPSO na komentár moderátora Jeremyho Clarksona, v ktorom okrem iného napísal, že neznáša manželku britského princa Harryho Meghan.

21.12.2022 07:06
Jeremy Clarkson Foto: ,
Moderátor Jeremy Clarkson na archívnom zábere z roku 2017.
debata (9)

Do utorňajšieho rána sa naňho sťažovalo 17 500 ľudí, ďalšie šťažnosti potom pribudli aj v priebehu dňa a noci. Už údaj z utorka rána je však podľa denníka The Guardian viac, než celkový počet sťažností, ktoré nezávislá organizácia dohliadajúca na štandardy novinárskej práce dostala za celý minulý rok.

harry Čítajte viac Harry v dokumente Netflixu poriadne pritvrdil: Za to, že Meghan potratila, môže....

Moderátor, ktorý sa preslávil v motoristickej šou Top Gear, v piatkovom komentári pre The Sun Meghan Markleovú kritizoval kvôli nedávno zverejnenej dokumentárnej sérii streamovacej platformy Netflix. Napísal, že sa mu Meghan hnusí „na bunkovej úrovni“ porovnateľne ako sériová vrahyňa Rose Westová. Tiež poznamenal, že „sníva o dni, kedy sa (Meghan) bude musieť promenádovať nahá ulicami každého mesta v Británii, zatiaľ čo davy budú skandovať ‚hanba!‘ a hádzať na ňu kusy exkrementov“.

1. FAKT: Princ Harry a vojvodkyňa Meghan sa...
2. FAKT: Princ Harry sa označil za "syna mojej...
+93. FAKT: Princ Harry mal údajne zoznam o tom,...

Po vlne kritiky web listu článok na jeho žiadosť stiahol a Clarkson sľúbil, že si nabudúce dá na slová svojich komentárov pozor. Za svoje slová sa ale neospravedlnil.

Britain Royals Harry and Meghan Čítajte viac Útok na kráľovnin odkaz, nechutnosť, z ktorej je na vracanie! Britské médiá Harryho a Meghan nešetria

Na vedenie bulvárneho denníka už sa obrátilo aj vyše 60 poslancov z rôznych strán, ktorí požadujú ospravedlnenie a prijatie opatrení voči Clarksonovi. Tvrdo kritizujú „násilný a k ženám nenávistný jazyk“, ktorý podľa nich v Británii nemá miesto. Pripomínajú, že Meghan čelila vyhrážkam smrťou, a tvrdia, že stĺpčeky, ako bol ten Clarksonov, prispievajú k „neprijateľnej atmosfére nenávisti a násilia“.

zväčšiť Záber, ktorý zachytáva princa Harryho a jeho... Foto: SITA/AP, Netflix via AP
princ Harry, vojvodkyňa Meghan Záber, ktorý zachytáva princa Harryho a jeho manželku Meghan, vojvodkyňu zo Sussexu v rámci dokumentu Netflix nazvanom Harry & Meghan a režírovanom Liz Garbusovou.

Medzi kritikov šesťdesiatdva­ročného moderátora sa zaradila aj jeho dcéra Emily, ktorá dala najavo, že je „proti všetkému, čo otec napísal o Meghan Markleovej“.

Novinárska organizácia IPSO sľúbila, že pri preverovaní sťažností bude postupovať ako vždy. Upozornila ale, že jej to kvôli množstvu sťažnosti bude trvať dlhšie. Za celý minulý rok sťažností dostala 14 355.

VIDEO: Meghan Markle – všetko, len nie tradičná žena panovníka

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #sťažnosť #nenávisť #Jeremy Clarkson #Meghan Markle

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...