Predvianočný darček pre princeznú Kate od svokra Karola III.: Takúto 'vzácnosť' môžu dostať len vyvolení...

Pár dní pred Vianocami sa princezná Kate dočkala veľkej pocty. Médiá hovoria o špeciálnom predvianočnom darčeku od kráľa Karola III., otca jej manžela - princa Williama.

23.12.2022 00:00
kate Foto:
Princezná Kate počas udeľovania cien Earthshot Prize Awards.
debata (11)

Ako potvrdil Buckinghamský palác, kráľ Karol III. sa rozhodol svojej obľúbenej neveste ponúknuť špeciálny titul. Ide o prvý vojenský titul, aký si bude môcť ku svojmu menu Catherine Middleton, dnes princezná z Walesu pripísať.

Princ William Čítajte viac Princ William takmer tajne na svadbe a bez Kate! Ale pozrite sa na nevestu, je to prvá Williamova láska

Trojnásobná mama a budúca britská kráľovná sa stala „plukovníkom írskych gárd“ – čo je pozícia a titul, ktoré predtým patrili jej manželovi Williamovi. Ten sa ako princ z Walesu, titul sa na neho preniesol automaticky úmrtím kráľovnej Alžbety II. – stal plukovníkom velšských gárd. Samotný titul sprevádzajú aj špeciálne medaily a rád, ktorý by prvýkrát mala princezná z Walesu predviesť budúci rok na oslavách známych ako Trooping the colour.

Princezná Kate z Walesu sa zhovára s umelcami,...
Princ William, princ z Walesu, jeho manželka...
+9Princ William, princ z Walesu, jeho manželka...

Ako píše magazín Hello!, kráľ Karol III. má svoju nevestu Catherine vo veľkej obľube a považuje ju za dôležitú súčasť kráľovskej rodiny. Blízko má aj k synovi Williamovi, ktorý je následníkom trónu. Ich vzťah sa navyše ešte prehĺbil po tom, čo údajne členov kráľovskej rodiny „sklamalo“ konanie mladšieho z princov – princa Harryho.

zväčšiť Kráľ Karol III. počas recepcie pre... Foto: SITA/AP, Victoria Jones
Kráľ Karol III. Kráľ Karol III. počas recepcie pre diplomatických pracovníkov v Buckinghamskom paláci.

Ten sa najprv vzdal kráľovských povinností a odsťahoval do USA s manželkou Meghan Markleovou. Posledné mesiace budí pozornosť projektmi, akým je napríklad dokument na platforme Netflix či vlastné memoáre, v ktorých kritizuje kráľovskú rodinu.

Princ William a princezná Kate Čítajte viac Krásna Kate, šťastný William a rozkošné deti - kráľovská vianočná pohľadnica odhalená! Ale toto by ste sotva čakali

Princ William s manželkou Kate a troma deťmi strávia vianočné sviatky spoločne s kráľom Karolom III. a jeho manželkou – kráľovnou manželkou Camillou v Sandrighame. Tradične by sa potom celá rodina mala ukázať aj na sviatočnej bohoslužbe v nedeľu 25. decembra.

VIDEO: Ako vyzerajú kráľovské Vianoce?

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #armáda #Vianoce #titul #princezná Kate #kráľ Karol III.

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...