Toto je dôvod, prečo som vydal knihu spomienok, vyhlásil princ Harry. Opäť kritizoval aj kráľovskú rodinu

Britský princ Harry v nedeľu v rozhovore pre britskú televíziu ITV hovoril o dôvodoch, prečo sa rozhodol vydať knihu. Tiež sa kriticky vyjadril o britských médiách i členoch kráľovskej rodiny.

09.01.2023 08:00
princ Harry, ITV Foto: ,
Záber na neznámu ženu v Edinburghu, ktorá sleduje rozhovor televízie ITV a jej reportéra Toma Bradbyho s princom Harrym.
debata (1)

Harry v rozhovore povedal, že svoju knihu spomienok sa rozhodol vydať, aby sa bránil pred nepravdivými informáciami v bulvárnej tlači. Svoj hnev podľa AFP zameral na britské médiá, ktoré označil za „nepriateľa“, a členov kráľovskej rodiny obvinil zo spoluúčasti na umiestňovaní nepriateľsky namierených správ v novinách.

Britain Royals Čítajte viac Neopovažuj sa takto hovoriť o mojej žene, kričal vraj princ Harry na otca Karola III. Čo bol dôvod?

„Milióny slov boli s určitosťou venované pokusom na zničenie mojej manželky (Meghan) a mňa,“ povedal princ v interview.

1. FAKT: Princ Harry a vojvodkyňa Meghan sa...
2. FAKT: Princ Harry sa označil za "syna mojej...
+93. FAKT: Princ Harry mal údajne zoznam o tom,...

Harryho memoáre nazvané Spare (Náhradník) majú oficiálne vyjsť v utorok 10. januára. V britských médiách však odhalenia z knihy dominujú po tom, ako sa tento týždeň dostala, hoci len nakrátko, omylom do predaja v Španielsku.

Podoba obálky knihy Spare - memoárov princa... Foto: SITA/AP
Books Prince Harry Podoba obálky knihy Spare - memoárov princa Harryho, ktoré v januári 2023 vydá vydavateľstvo Random House Group.

Kniha je najnovšou kapitolou v spore Harryho a jeho manželky Meghan s britskou kráľovskou rodinou. Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu (Harry a Meghan) sa v roku 2020 vzdali oficiálnych povinností a presťahovali do Kalifornie. Negatívne postoje voči Meghan boli podľa Harryho slov posilňované aj nepriateľky zameranou tlačou, píše BBC.

Princ William (vľavo) a princ Harry Čítajte viac Princ Harry hovorí o bratovi ako o úhlavnom nepriateľovi. Na nacistickú uniformu ho vraj nahovoril on a Kate

Harry v knihe tvrdí, že jeho brat princ William, ktorý je následník trónu, ho fyzicky napadol počas hádky v spojitosti s Meghan, píše AFP. Harry takisto píše o tom, ako prišiel o panictvo, priznáva sa k užívaniu drog a tvrdí, že počas služby v radoch britskej armády v Afganistane zabil 25 ľudí.

Princ William a jeho manželka Kate (vľavo) a...
Záber na princa Harryho a jeho manželku Meghan,...
+16Princ William a jeho manželka Kate (vľavo) a...

Britské média v nedeľu oznámili, že kniha „ublížila“ princovi Williamovi i kráľovi Karolovi III., ktorý je otcom oboch princov. Kráľ sa však so svojím synom chce uzmieriť, píše AFP. Buckinghamský palác sa k záležitosti oficiálne nevyjadril.

Harry pre ITV povedal, že má rád svojho otca, brata i rodinu a vyjadril presvedčenie, že by sa mohli uzmieriť.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #kniha #kráľovská rodina #princ Harry #rodina #kritika #memoáre

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...