Porušila protokol, ale krásnej princeznej Kate odpustia snáď všetko. Na veľkonočnej omši prekvapil aj Karol III. - aha, kto kráčal hneď za ním...

Členovia britskej kráľovskej rodiny sa v nedeľu spoločne zúčastnili na veľkonočnej bohoslužbe. Pre Karola III. bola vôbec prvou, odkedy má kráľovský titul.

09.04.2023 17:05
Princezná Catherine z Walesu a jej najmladší... Foto:
Princezná Catherine z Walesu a jej najmladší syn, princ Louis počas veľkonočnej bohoslužby v kaplnke svätého Juraja na hrade Windsor.
debata (8)

Jednotliví členovia jednej z najviac sledovaných kráľovských rodín na svete postupne dorazili do priestorov kaplnky svätého Juraja na hrade Windsor. Zástup, samozrejme, viedol samotný kráľ Karol III., ktorého bez nejakých prekvapení sprevádzala Camilla, kráľovná manželka. Väčším prekvapením bol fakt, že hneď za kráľovskou dvojicou kráčali bok po boku mladší súrodenci Karola III. – jeho sestra – princezná Anne a brat – princ Andrew.

Britain Royals Čítajte viac A teraz je na rade biznis! Princezná Kate vyrazila za bankármi, najprv srdečné úsmevy, potom rázne slová

V súvislosti s princom sa posledné roky niesli v znamení opatrného žonglovania s tým, ako veľmi ho prezentovať na očiach verejnosti a čo vlastne urobiť s jeho verejnými funkciami. Dôvodom boli okrem iného aj styky s Jeffreym Epsteinom, ktoré Andrew nedokázal dôveryhodne vysvetliť a obhájiť ani napriek svojej snahe či kedysi veľmi sledovanému televíznemu rozhovoru. Dnes, niekoľko mesiacov po smrti kráľovnej Alžbety II., sa však zdá, že starší brat ponúkol Andrewovi druhú šancu.

Princ William a jeho manželka Kate, princezná z...
Britský kráľ Karol III. a jeho manželka,...
+12Princ Edward a jeho manželka Sophie, vojvodkyňa...

Pozornosť medi fotografmi a zástupcami tlače vyvolali už podľa očakávania aj princ William a jeho manželka, princezná Kate. Manželská dvojica sa tentoraz na veľkonočnej bohoslužbe zúčastnila prvýkrát v kompletnom počte so všetkými troma deťmi.

zväčšiť Britský kráľ Karol III. a jeho manželka,... Foto: SITA/AP, Yui Mok
Britský kráľ Karol III. a jeho manželka, Camilla, kráľovná manželka Britský kráľ Karol III. a jeho manželka, Camilla, kráľovná manželka kráčajú spoločne s princeznou Annou a princom Andrewom v pozadí na veľkonočnú bohoslužbu do kaplnky svätého Juraja.

Nedeľňajšia omša bola „debutom“ pre ich najmladšieho – princa Louisa, ktorý poslušne kráčal po boku očarujúcej mamy a tentoraz si ušetril grimasy či opičky a pôsobil veľmi pokojne. Samotná Catherine však rozdávala úsmevy a nadšene zdravila fotografov, ale aj bežných Britov, ktorí sa v okolí hradu Windsor objavili, aby osobne zahliadli kráľovskú rodinu.

Germany Britain Royals Čítajte viac Nepríde? Korunovácia Karola III. sa blíži, ako je to s účasťou jedného z najmocnejších mužov sveta?

Princezná tentoraz zrecyklovala model kabáto-šiat od Catherine Walkerovej v intenzívnom odtieni kráľovskej modrej. Pozornosti neušiel ani fakt, že farebne sa mama troch detí zladila so svojou svokrou – Camillou, kráľovnou manželkou. Čo však udrelo do očí okamžite a vyvolalo aj početné komentáre médií, bol detail, ktorý je v prípade Kate nie často videný.

zväčšiť Princ Louis odchádza z veľkonočnej omše. Foto: SITA/AP, Yui Mok
Princ Louis Princ Louis odchádza z veľkonočnej omše.

Členka rodiny podľa viacerých odborníkov na etiketu porušila zaužívané pravidlá. Na verejnosti sa totiž objavila s výraznou manikúrou s červeným lakom na nechtoch (viac v galérii). To je v kráľovskej rodine vyslovene neodporúčané a keď tak pred pár rokmi urobila vojvodkyňa Meghan, vyslúžila si kritiku. Kate a jej tmavočervené nechty obišli s miernejšími komentármi.

Pred objektívmi fotografov defilovali potom aj ďalšie členky kráľovskej rodiny, medzi nimi boli neprehliadnuteľné aj dcéry princa Andrewa – princezné Beatrice a Eugenie s manželmi či v žuvačkovoružových šatách oblečená Zara Tindall, ktorú sprevádzal manžel Mike a ich dve dcéry Mia a Lena.

zväčšiť Princ William a jeho manželka Kate, princezná z... Foto: SITA/AP, Yui Mok
Princ William a jeho manželka Kate, princezná z Walesu Princ William a jeho manželka Kate, princezná z Walesu prichádzajú so svojimi deťmi - zľava: princom Georgeom, princeznou Charlotte a princom Louisom na veľkonočnú bohoslužbu na hrade Windsor.

Členovia kráľovskej rodiny opäť ukázali jednotu, ktorá je mimoriadne dôležitá aj pred blížiacou sa korunováciou kráľa Karola III. Tá sa bude konať už začiatkom mája a je potvrdené, že pozvánku dostal aj jeho syn – princ Harry s manželkou Meghan.

charlene Čítajte viac Ako na hojdačke! Na Bále ruží Charlene chýbala, ale pozrite sa, kde sa teraz objavila a s kým

Či sa zúčastnia, však stále nie je stopercentne jasné. Dôvodom, prečo by mohli odmietnuť, je vraj fakt, že na oficiálny ceremoniál nedostali pozvanie ich dve deti – princ Archie a princezná Lilibet, zatiaľ čo všetky tri ratolesti princa Williama budú vraj v rámci korunovácie zohrávať dôležitú rolu v rámci ceremoniálnych záležitostí.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovská rodina #rodina #Veľká noc #princezná Kate #princ Louis #bohoslužba #kráľ Karol III.

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...