Čo s ním spraví koruna? Princezná Anne prehovorila, môj brat trochu trénoval, viete, čo máte čakať...

V rozhovore pre kanadskú spravodajskú televíziu CBC News britská princezná Anne uviedla, že kráľ je oddaný službe verejnosti.

03.05.2023 10:00
Britain Royals Funeral Foto: ,
Princezná Anne.
debata

Sestra britského panovníka, ktorého v sobotu 6. mája korunujú oficiálne za kráľa, si myslí, že jeho brata nová úloha nezmení. Karol sa stal kráľom vlani v septembri po smrti svojej matky kráľovnej Alžbety II. a korunovácia bude oficiálnym aktom jeho potvrdenia v tejto funkcii.

princ William a princezná Kate Čítajte viac O Diane hovorí len zriedka, teraz z úst princeznej Kate vyšli tieto slová... Čo prezradila o žene, ktorú nikdy nestretla?

Podľa princeznej prinesie obdobie vládnutia jej brata zmeny v tom, ako monarchu podporujú ostatní členovia kráľovskej rodiny. Karol bol vyše 70 rokov následníkom trónu. Nikto iný v dejinách Spojeného kráľovstva sa na túto úlohu nepripravoval dlhšie. V posledných rokoch života svojej matky ju často na oficiálnych udalostiach zastupoval. „Viete, čo máte čakať, lebo trochu trénoval a nemyslím si, že sa zmenil. Viete je oddaný svojej vlastnej úrovni služby, a to sa nezmení,“ uviedla princezná Anne.

zväčšiť Kráľ Karol III. a princezná Anne prišli do... Foto: SITA/AP, Sarah Meyssonnier
Kráľ Karol III. a princezná Anne Kráľ Karol III. a princezná Anne prišli do Westministerského opátstva v uniformách so svojimi najvyššími hodnosťami.

Počas rozhovoru o budúcej úlohe zvyšku kráľovskej rodiny princezná uviedla, že panovník je hlavnou postavou a ostatní členovia rodiny sú na to, aby ho podporovali. „Dúfame, že to, čo robíme, prispieva monarchii spôsobom, ktorým môže vyjadriť kontinuitu … služby a pochopenia,“ povedala druhá zo štyroch detí zosnulej panovníčky Alžbety II.

Princezná Kate si pozerá výtlačky novín, ktoré...
Princ William a princezná Kate sa zhovárali s...
+4Princ William a princezná Kate sa zhovárali s...

V minulosti sa hovorilo o tom, že kráľ plánuje znížiť počet pracujúcich členov kráľovskej rodiny a svojich spolupracovníkov, aby tak znížil náklady na chod kráľovskej inštitúcie. Na otázku, čo si myslí, o „zredukovaní“ monarchie, princezná uviedla, že takýto plán bol pôvodne navrhnutý, keď „bolo v okolí viac ľudí“. „Povedala by som, že z mojej pozície to neznie ako dobrý nápad. Neviem, čo iné, môžeme urobiť,“ povedala Anne.

král karol III. charles Čítajte viac Hmyz a chrobáky či kreslá staré takmer 100 rokov: Korunovácia Karola III. hýri prekvapujúcimi detailmi

V rámci príprav na korunováciu sa Karol s manželkou Kamilou v utorok počas recepcie vo Westminsterskom paláci stretli s členmi parlamentu i premiérom Rishim Sunakom a lídrom labouristov Keirom Starmerom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #korunovácia #zmena #Princezná Anne #kráľ Karol III. #korunovácia Karola III.

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...