Najprv veľké očakávania, teraz tvrdá rana. Princ Harry a Meghan končia, miliónov sa nedočkajú

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan oznámili, že viacročná zmluva ich spoločnosti Archwell Audio so streamovacou platformou Spotify bola ukončená po zverejnení prvej a jedinej série podcastov.

19.06.2023 00:00
Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle Foto: ,
Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle na archívnom zábere.
debata (9)

Spotify ohlásil spoluprácu s Harrym a Meghan na konci roka 2020 po tom, čo sa kráľovský pár vzdal svojich oficiálnych povinností a presťahoval sa do Kalifornie. Podľa prvotných odhadov mala byť hodnota podcastov vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu viac ako 20 miliónov dolárov (18,3 milióna eur).

Camilla, kráľovná manželka (vľavo) a princezná Kate z Walesu Čítajte viac Dokonalá elegancia princeznej Kate upútala pozornosť, ale len do momentu... už zase, princ(ovia)? Tie grimasy sú snáď nákazlivé

Podcast Archetypes, ktorý moderovala vojvodkyňa Meghan, podľa popisu na Spotify „skúma, rozoberá a vyvracia predsudky, ktoré držia ženy v úzadí“. V úlohe hostí v podcaste vystupovala napríklad moderátorka Oprah Winfrey či tenistka Serena Williams. Na marcovom odovzdávaní cien Gracie Awards bola vojvodkyňa zo Sussexu označená za najlepšiu moderátorku zábavných podcastov.

Meghan Markle v zlatých šatách Johanna Ortiz na... Foto: Profimedia
Meghan Markle Meghan Markle v zlatých šatách Johanna Ortiz na vyhlásení cien Women of Vision Awards v New Yorku. Za ňou kráča jej mama Doria Ragland.

„Spotify a Archwell Audio sa po vzájomnej dohode rozhodli ukončiť spoluprácu. Na podcasty, ktoré vznikli, sú však hrdí,“ uvádza sa v spoločnom vyhlásení oboch subjektov. Podľa denníka Wall Street Journal sa kráľovskému páru nepodarilo dosiahnuť požadované kritériá potrebné na vyplatenie dohodnutej sumy peňazí.

princezná Kate, kráľovná Jetsun Pema Čítajte viac Krásnu kráľovnú Bhutánu prirovnávajú ku princeznej Kate. Spája ich pôvab, priazeň a o pár mesiacov ešte aj....

Reuters pripomína, že podcast Archetypes bol jedným z viacerých lukratívnych zmlúv, ktoré Harry a Meghan podpísali po svojom odchode do USA. Vydali napríklad aj dokumentárny seriál na Netflixe a Harry napísal knihu s názvom Náhradník, kde opísal vzťah so svojím otcom kráľom Karolom III. a zvyškom rodiny. Kniha sa stala betsellerom.

Zľava: Princezná Anne, princ William, jeho...
Kráľ Karol III. a jeho manželka, kráľovná...
+12Princ William, jeho manželka, princezná Kate a...
9 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #Spotify #Meghan Markle #ukončenie zmluvy #podcast

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Doprajte si pokojný večer, upokojte sa a užívajte si krásne chvíle.
Správne riadenie času a peňazí prinesie...