Dokonalá elegancia princeznej Kate upútala pozornosť, ale len do momentu... už zase, princ(ovia)? Tie grimasy sú snáď nákazlivé

Britský kráľ Karol III. sa v sobotu v Londýne zúčastnil na vojenskej prehliadke Trooping the Colours, ktorá sa tradične koná pri príležitosti panovníkových narodenín. Kráľ sprievod absolvoval na koni ako jazdec.

17.06.2023 16:36
Camilla, kráľovná manželka (vľavo) a princezná... Foto: ,
Camilla, kráľovná manželka (vľavo) a princezná Kate z Walesu v koči nasledujú prehliadku Trooping The Colour v Londýne, ktorá sa koná na počesť panovníkových narodenín.
debata (5)

Išlo o prvú účasť Karola na tejto prehliadke v úlohe vládnuceho panovníka. Kráľom sa stal vlani v septembri po smrti svojej matky Alžbety II., ktorá vládla viac než 70 rokov.

Kate Čítajte viac Najväčšia hviezda detí spomedzi členov kráľovskej rodiny? Nadšená Kate prevalcuje všetkých, tu je dôkaz

Samotná prehliadka sa koná tradične v júni, hoci narodeniny má Karol III. až 14. novembra. Britskí panovníci však narodeniny oslavujú dvakrát – súkromne a aj formou verejnej oslavy, píše AFP.

Zľava: Princezná Anne, princ William, jeho...
Kráľ Karol III. a jeho manželka, kráľovná...
+12Princ William, jeho manželka, princezná Kate a...

Prehliadka sa začala sprievodom, na ktorom Karola na koňoch sprevádzali ho jeho starší syn a následník trónu princ William, jeho (Karolov) brat princ Edward i sestra princezná Anne. Karolova manželka kráľovná Camilla a Williamova manželka Catherine sa viezli v koči. Spoločnosť im robili všetky tri deti princeznej Kate a princa Williama, ktoré sú po svojom otcovi ďalšie v poradí v nástupníctve na britský trón.

zväčšiť Princ William, jeho manželka, princezná Kate a... Foto: SITA/AP, Yui Mok
Princ William, jeho manželka, princezná Kate a ich deti Princ William, jeho manželka, princezná Kate a ich deti princ George, princezná Charlotte a princ Louis sledujú prelet letky z balkóna Buckinghamského paláca.

Aj tentoraz pútali roztomilí potomkovia známeho páru pozornosť médií. Nesklamal ani najmladší z nich – princ Louis. Prehliadku si užíval s patričnými grimasami a komentármi, ktoré adresoval svojim starším súrodencom.

princezná Kate, kráľovná Jetsun Pema Čítajte viac Krásnu kráľovnú Bhutánu prirovnávajú ku princeznej Kate. Spája ich pôvab, priazeň a o pár mesiacov ešte aj....

Pre médiá bola magnetom aj mama kráľovského trojlístka, princezná Kate, ktorá sa pre tento deň rozhodla obliecť si model výrazných zelených šiat zdobených dekoratívnymi emailovými kamienkami. Kreáciu od dizajnéra Andrewa GN doplnila výrazným klobúkom Philip Treacy a volila veľmi elegantný a distingvovaný look s vypnutým chignonom vlasov.

zväčšiť Princ Louis a jeho živé grimasy v koči, ktorý... Foto: SITA/AP, Aaron Chown
Princ Louis Princ Louis a jeho živé grimasy v koči, ktorý viezol aj jeho sestru - princeznú Charlotte z Buckinghamského paláca, aby sa zúčastnili na prehliadke Trooping The Colour.

Na záver prehliadky sa uskutočnil prelet akrobatickej letky Red Arrows britských vzdušných síl ponad Londýn, ktorý už členovia úzkeho kruhu britskej kráľovskej rodiny sledovali z balkóna Buckinghamského paláca. Na ňom sa okrem kráľa, jeho manželky kráľovnej a rodiny princa Williama objavila aj princezná Anne a princ Edward s manželkou, vojovdkyňou Sophie.

Dánska korunná princezná Mary Čítajte viac Prečo kráľovské hrivy vyzerajú tak úžasne? Tajomstvo účesov princeznej Kate či Mary spočíva... skúste to takto

V tomto prípade sa opäť do centra pozornosti dostal najmladší člen kráľovského zoskupenia. Princ Louis výdatne komentoval a výrazmi tváre či gestikuláciou prežíval leteckú prehliadku. Nadšene však pôsobil aj jeho starší brat, princ George, ktorý má podľa odborníkov na kráľovskú rodinu spomedzi trojice súrodencov tú najťažšiu úlohu. Práve on bude totiž následníkom trónu po svojom otcovi a prípravy na túto rolu sa u neho začínali už v rannom veku. Aj preto zvyčajne na verejnosti pôsobí vážnejšie a seriózne. Podľa viacerých pozorovateľov boli jeho detské emócie v sobotu popoludní príjemným prekvapením.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovská rodina #dieťa #prehliadka #princezná Kate #grimasy #princ Louis #kráľ Karol III.

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....